Ladda ner QX juni 2012 som PDF här

I dag firar vi sommar på QX. QX juninummer kommer ut med en strålande Mariette på omslaget. Hon är bara en av många som gästar HBTQ-festivalen som börjar i dagarna. Om festivalen och mycket annat kan ni läsa i QX juni.

Mariette aktuell på hbtq-festivalen
I dagarna rullar HBTQ-festivaen i Göteborg igång. MaryJet alias Mariette är en av artisterna.

Vår man på Liseberg
Andreas Andersen är VD på populära Liseberg. Han är dansken som älskar berg- och dalbanor, gillar Dolly Parton och som känner en förpliktel- se att berätta att han inte är straight. Klart QX ville träffa honom.

Fyra kvinnor som känner alla känner
Cicki, Katarina, Pia och Eva. Fyra straighta kvinnor som har betydande roller i gayvärlden och känner fler homo- sexuella män än någon bög i Sverige. Hur blev det så?

Nya kroppar med ny träning
Har ni också varit med om att man tränar envetet men att resultatet inte blir vad man önskar? Det var vad som hände paret Bryan och Mikael, som varit aktiva gymbesökare i över tjugo år och båda har ett stort hälsointresse. Så de bytte gym, skaffade sig en personlig coach och satte upp ett mål: Att plåtas lättklädda i Los Angeles av en proffsfotograf. QX Ronny Larsson har pratat träning med killarna.

Aids-ängeln
När skräcken spred sig, när man ville brännmärka och förvisa, när man inte torkade tårar utan handskar. Då tröstade Kerttu Sturesson och pussade på kind. QX:s Magda Gad har träffat ”Aidsängeln” – den enda sjuksköterskan som vågade vårda dödssjuka bögar på 80-talet.

Diamond Dogs firar tio år
Just nu firar dragfavoriterna i Diamond Dogs tio år som artister med en show på Reginateatern i stockholm. Vi har pratat med de flerfaldiga gaygalavinnarna.

Obama ställer sig bakom homoäktenskap
Vad betyder det egentligen? Vi har pratat med tre personer som ger sin syn på saken.

Bo Gay Sverige Runt
Österlen, Öland eller Göteborg? QX tispar om gayägda ställen att äta eller bo på i sommar.

Dessutom: Dumpling Queens ser till att Stockholm får äta den nya trendmaten, Scissor Sisters nya skiva är bra, men borde varit bättre, Jennifer Lopez nya film är en flopp och Mian Lodalen skriver krönika.