Maj betyder kärlek i QX och så även detta år. Här är lite ur innehåller i QX majnummer.

Kärlek i pandemitider
Det är lite annorlunda att ha tema “Kärlek” när det varit ett år som präglats av social distansering. Man ska hålla avstånd överallt, i affären, på gymmen, utomhus och bland familjen. Så hur har det gått för alla singlar egentligen? Vi har tagit ett snack med tre par som hittat varandra under en tid när två meters avstånd är standardregeln.

Författarpar i kärlek
Två killar. Två författare. Ett par i kärlek. Succéförattarna Mats Strandberg och Johan Ehn träffades för 19 år sedan då Mats intervjuade Johan för QX. Idag är de gifta och aktuella med både böcker och film.

Tusses konkurenter i Rotterdam
QX Ronny Larsson har synat startfältet i årets Eurovision Song Contest. Efter ett år utan tävling väljer flera länder att skicka samma artist men med en ny låt. Ibland blir det pannkaka, men i flera fall riktigt bra. Dessutom står vi inför ett otroligt bra nordiskt år, då alla fem länder skickar låtar som är stora hits på hemmaplan. Här är länderna som slåss med Tusse om segern!

50 år sedan homosexuella revolutionens år
QX uppmärksammar 50-årsminnet av detta den svenska motsvarigheten till Stonewallrevolten med hjälp av bilder från arkiven och tips om viktiga platser och datum att minnas!

”Alla de som inte lyckas få barn är inte olyckliga resten av livet”
Sara Lövestam försökte under många år att få barn, men bestämde sig till slut för att ta en annan väg i livet. Hennes senaste roman handlar om just längtan efter det barn som aldrig kommer och viljan att veta mer om sig själv och sitt genetiska arv.

Sambodags, vad gäller?
Att bli sambo är ett kul och spännande steg för en relation. Men också ett steg som kräver lite eftertanke och planering. QX tog ett par frågor med Caroline Sörgjerd, jurist hos Familjens jurist, och ställde ett par grundläggande ”inför-samboskapet”-frågor.

”Jag vet att mina bröstmuskler drar till sig blickar…”
”För några månader sedan blev jag kroppsskammad av en kk. Det var under ett sånt där planlöst sexande som en liten kommentar smög sig in i samtalet. Han beklagade sig över de extrakilon jag enligt honom hade samlat på mig under åren som vi setts. Det låter kanske mer dramatiskt än vad det var även om min inre dramaqueen antagligen hade kunnat ta det till ytterligare en nivå.” Daniel S Ogalde är månadens krönikör.

Dessutom:
Tony Irvings favoriter. Bad och fika på hos Matti och Andy vid Ransviks Havsveranda. William i Robinson. Jon Voss om hjältarna före oss. QX checkar in på vingård. Och en öppen bög och en öppen flata som tävlar i Eurovision.

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt