Under augusti månad söker QX en semestervikarie som nyhetsreporter på heltid. En månad då både Stockholm Pride och WorldPride i Malmö och Köpenhamn gör att nyhetsflödet kommer vara både spännande och intensivt.

Du är placerad i Stockholm och arbetar med digital publicering.

Vi söker dig som har intresse för nyheter och för det som intresserar läsare i bredden av regnbågssamhället. Alltifrån nöje och resor till politik och debatt. Du har någon form av  journalistutbildning eller flerårig erfarenhet av journalistiskt arbete och kunskap om – och intresse för – redaktionell användning av sociala medier.

Viktiga egenskaper är att du är självgående och orädd. Vi ser dig som social och nyfiken, du ska kunna behärska det svenska språket, vara noggrann och stresstålig och även kunna jobba på obekväma arbetstider. Ett stort plus är om du även behärskar engelska i skrift för publicering.

QX Förlag AB startades 1995 med printutgåvan av QX. Vi har publicerat nyheter på nätet sedan 1997, drivit communityt Qruiser sedan juni 2000, arrangerat årliga QX Gaygala sedan 1999, aktivt arbetat med olika Pride-festivaler sedan 1997 och har en webbshop.
QX Förlag har kollektivavtal.

QX.se söker dessutom fler frilansare både nu under sommaren och den intensiva augustimånaden och framåt.

Ansökan med CV, arbetsprover och löneanspråk mailas till: Förlagschef Jon Voss