I intervjun med Måneskin får bandet bland annat frågan om de tycker att det är ett mossigt synsätt att sätta folk i fack utefter sexualitet. Sångaren Damiano David svarar:
– Ja, men folk är bekväma att sätta folk i boxar. Men ofta är det inte möjligt, jag tror att det finns väldigt många boxar i dag. Folk borde vara mer öppensinnade och sluta boxa in människor. Man ska bara vara nyfiken på livet och andra människor, smaker och passioner. Om detta och mycket mer pratar bandet sm just nu toppar Spotifys världsliga med låten Beggin´.

I QX augustinummer har vi också en stor intervju med Bobby Onducu, entreprenören och frisören som är aktuell i en dokumentär om hans liv . I Who the fuck is Bobby? berättas storyn om gaykillen som är uppväxt i en kultur som förlåter det mesta, men inte homosexualitet.

Vi berättar också allt om World Pride i Köpenhamn och Malmö. Vad händer, vilka kommer och var upplever man den efterlängtade regnbågsfesten bäst? Dessutom har vi hittat tre stora fester som arrangeras av svenskar – i Köpenhamn!

För sextonde året i rad har vi dessutom träffat och plåtat tre svenska kända ansikten och pratat om hur mycket Pride de har i sin vardag. Mellostjärnan och Rockbjörnen-nominerade Clara Klingenström, Let´s Dance-vinnaren Filip Lamprecht och skådespelaren Dragomir Mrsic är årets favoriter bland regnbågsfärgerna.

I fotoreportaget Colors With a a Story har fotografen Arseny Selov fångat åtta regnbågshjältar som på olika sätt brutit mot normer och gått sin egen väg för att följa sitt hjärta. Åtta bilder med åtta berättelser som berör och inspirerar.

Daniela Rathana har redan släppt en EP och ett par singlar. I höst kommer debutalbumet, men innan dess står hon på Allsångs-scenen och sjunger låten Kyss, ett avslut på den turbulenta relationen med ex-flickvännen.

Christoffer och Mats blev familjehem av en slump. Efter att ha tappat tron på att bilda familj gav en reklamskylt dem hopp, och idag har de barn de ser som sina egna. QX Alfred Jansson har pratat med paret om deras familjebildning.

Dessutom har vi testat elva svenska viner i ett stort smaktest, kollat in den stora bögiga utställningen på Hallywyllska i Stockholm och så delar vi ut högsta betyg till en film med HBTQ- tema. Detta och mycket mer i QX Augusti – ute nu!

 

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt