Jonas Gardell
I Jonas Gardells nya bok djupdyker han i de livsöden som är anledningen till att 500 000 människor kan samlas under Stockholm Pride. Ett lyckligare år sträcker sig från början av 1800-talet till 1971 och handlar
om hbtq-personer som kämpade, men tystades. Men nu ska deras röster höras.

24 saker att se fram emot i höst
Äntligen öppnar allt upp igen och vi kan röra oss friare efter ett år av hårda restriktioner.
Här listar vi några av de saker du har att se fram emot i höst.

Mian Lodalen
Efter förra årets succé Lisa och Lilly är Mian Lodalen aktuell med en ny bok. Lesbiska ligan är en kriminalhistoria som utspelar sig i 1940-talets Stockholm. QX-medarbetaren Nicolas Jacquemot fick en pratstund med författaren.

Olly Alexander
I vintras fick Olly Alexanders insats i AIDS-tematiska dramaserien It´s a Sin oss att gråta, i våras rycktes vi med i hans och Elton Johns mäktiga tolkning av nämnda Pet Shop Boys-låt, och nyligen släppte Years & Years, med en numer ensam Olly i fronten, singeln Starstruck. QX fick ett exklusivt snack med 31-åringen från Harrogate, den lilla staden i nordvästra Storbritannien där tyska Nicole en gång i tiden frälste Europas tittare med Ein Bisschen Frieden då Eurovision 1982 anordnades där.

En gay i taget
En kille. En tjej. Två syskon som är gay. Joakim och Amanda gör podden ”En gay i taget” tillsammans.

Det kom ett mail till redaktionen…
Vi fick ett mail från Mikael Garenberg. Han ville säga tack. För Qruiser. För kärleken. Och för att han inte längre sitter kvar i garderoben. Mickes mail gjorde oss både glada och stolta. Så tack själv Micke. Och grattis till er på 10-års dagen!

West Pride 2021
Årets sista riktigt stora Pride-festival väntar runt hörnet – West Pride i Göteborg. Vi har pratat med Emma och Anders, två av arrangörerna som har bättre koll än de flesta på festivalen.

Dessutom: Supernova är höstens finaste farväl på film, Daniel S. Ogalde om att inte få ge blod, Måns Zelmerlöw ser rött, Staffan Pellvik är en av personerna bakom Pride Racing, Moa Svan listar sina favoriter och QX operakille Tony Ryttar skriver att inga är gladare än hans grannar att Kungliga operan återigen slår upp portarna…

 

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt