DJ-Gunn växlar upp
Äntligen börjar livet att återgå till det normala för dj:n, festfixaren och scenproducenten Gunn Lundemo. Dj-jobben bokas, ett fysiskt Stockholm Pride 2022 planeras och i slutet av året blir det dj-jobb på Mauritius. ”Äntligen kan jag fortsätta med mina lesbian- och queer parties. Folk vill festa och leva livet”, säger Gunn, som vanligt helt klädd i svart när QX träffar henne på Scandic Haymarket dagen efter plåtningen i hennes systers glasögonbutik i Gamla Stan.

Amir Ashour – från QX-galan till Harvard
Amir Ashour flydde från Irak till Sverige 2015 och startade IraQueer för att påverka villkoren för hbtq-personer i Irak. Nu har han börjat på Harvard Law School för att komma närmare sitt mål – att ändra lagarna i landet.

Älskade spion – 007 skäl att älska Bond
Bond, James Bond. Bara namnet väcker speciella känslor och nostalgiska minnen hos de allra flesta. En av filmvärldens största hjältar är åter på bio med sin 25:e film, publiksuccén ”No Time to Die”. Men vad gör denne brittiske spion ständigt populär i snart 60 år? Och hur gay är egentligen James Bond? Här är några orsaker till att vi aldrig får nog av agent 007.

Refrängdrottningen Miss Li
Äntligen får vi en hel platta med Miss Li på svenska. Nyss släppta Underbart i all misär innehåller elva spår med hits som Komplicerad, Instruktionsboken, Förlåt och senaste singeln, Utan dig, och är resultatet av en lång skaparprocess som uppstod när pandemin slog klorna i världen.

Vad är Pinkwashing?
Som konsumenter har vi makt att förändra och påverka företag. Men hur vet vi egentligen om företag som använder regnbågsfärger faktiskt hjälper eller stjälper hbtq-communityt. Det är vattendelaren när det kommer till begreppet Pinkwashing.

Tre matfavoriter
Baloo, Henrik och Sandra. Hamburgare, tofu och zucchini. Tre hbtq:are som har sina egna favoriter i köket.

”Att vara gay har inte med hela mitt väsen att göra”
Arvida Byström är aktuell i utställningen Nude på Fotografiska i Stockholm. Utställningen fokuserar på den nakna kroppen genom ett kvinnligt kameraöga. Av 30 kvinnliga fotografer finner vi Arvida som med bilder på olydiga kroppar, selfies och frukter i underkläder inte lämnar betraktarens öga besviken. QX träffade Arvida Byström.

Dessutom: Mian Lodalen har fått bestående men av homofobi, Velvet Underground blir film, QX checkar in på en undangömd pärla i Vaxholm, flatig öppning på Cinema Queer, vi har sett Alla talar om Jamie och hyllar Lil Nas X.

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt