Ladda ner QX september som PDF

Jonas Gardell
En av de mest fasansfulla scenerna i Jonas Gardells bok ”Torka aldrig tårar utan handskar” är när huvudkaraktären Rasmus blir påsatt av en okänd snubbe och avbryter samlaget och frågar vad det är för fläck mannen har på ryggen.
Vi vet vad det är, vi vet att det är döden som Rasmus ligger med.
Mannen säger att han inte vet, men att det inte är något att bry sig om – och de forstätter ha oskyddat sex.
Man vill bara skrika rakt ut.
Jonas Gardell berättar i QX om arbetet med boken ”Torka aldrig tårar utan handskar”.

Sophie Uppvik
Sophie Uppvik är alla småflators våta dröm. 1998 satt de och dreglade framför Robinson. I år fick de äran att göra det igen.

Andreas Lundstedt
Att bli hiv-smittad är inte längre en dödsdom, och man kan faktiskt leva ett fullödigt, lyckligt och normalt liv ändå. Om detta, men såklart även om de negativa sidorna med sjukdomen, berättar Andreas Lundstedt på ett personligt, och ofta humoristiskt, vis i sin debutbok Mitt positiva liv.
– Sjukdomen har fått mig att inse hur skört livet är, hur vackert det är, och den har lärt mig att ta vara på varje dag.

Roy Fares
En söt kille och en ännu sötare bok. QX har pratat bakning och bok med Roy Fares.

Loa Falkman
Se upp Christer Lindarw, Babsan och Diamond Dogs – ”there’s a new queen in town”! Det kommer att bli mycket drag, i dubbel bemärkelse, på Stockholms scener i höst, och Loa Falkman som den flamboyanta nattklubbsdrottningen Zaza i musikalen La Cage Aux Folles kommer garanterat att bli något alldeles extra. QX träffade Loa, i full drag, inför den stundande premiären på Oscarsteatern.

Sara Stridsberg
Konungaflickans far har dött och det är hennes tur att styra riket. Hon har ingen lust att gifta sig och egentligen vill hon bli kung. I en pjäs av Sara Stridsberg får vi möta den nyckfulla och elaka, men också kärleksfulla Konungaflickan. Vi har pratat med Sara.

Hiphop & bögarna
Hiphopen har länge kritiserats för sin homofobi. Men i år har något börjat hända. Stenhårda gangsterrappare stöttar samkönade äktenskap. Och plötsligt sparkar en 23-årig kvinnotjusare upp garderobsdörren.

Dessutom:
Vi har lyssnat på Agnes nya skiva, Roger Wilson har sett Tv-serier på nätet, Sara Lövestam har funderat kring prideparaden och Mats Bax har träffat Assi Azar och pratat om att komma ut i Israel.