23-årige Gustav Dellhem berättar om hur han trots vissa signaler inte förstod att han bar på hiv.
– Jag hade varit hiv-positiv i flera år innan jag fick veta det.
För QX Anders Öhrman berättar Gustav om hur han fick veta, hur han bemöts i dejtingappar när han berättar att han är hivpositiv, hur diagnosen förändrat honom och att det gör ont i honom att leva med vetskapen om att han kan ha smittat andra innan han fick veta.

Dessutom:

Dags att nominera till QX Gaygala 2022
Från och med i morgon kl 10.00 kan du börja nominera dina favoriter till QX-galan i februari. Tolv kategorier, och fem nominerade i varje. Vi tipsar om förslag på allt som har med 2022 att göra, men du är fri att välja vem/vad/vilka/ du vill!

Fridas queera roller
Frida Modén Treichl gör just nu succé i huvudrollen som Maria i Sound of Music på Malmö Opera, en roll hon tidigare även spelat på Uppsala Stadsteater. Innan dess har vi bland annat sett den 36-åriga östgöten i HBTQ+coola roller som Alison Bechdel i hyllade Fun Home på Kulturhuset Stadsteatern, som Alice i Östgötateaterns LIZZIE, och som Sally Bowles i Cabaret i Malmö Stadsteaters turné.

QX möter Lars Hector
Gayikoner som Anita Ekberg, Anita Lindblom och After Dark – alla kunde de ses i vimlet på Club Trocadero i Malmö. Den legendariska nattklubben med dragshowgruppen Dragkedjan och primadonnan Merry Lou drevs av Lars Hector. QX-medarbetaren Nicolas Jacquemot begav sig till sina hemtrakter för att få en intervju med Malmös mesta nöjeskung.

Ziv är Israels nye ambassadör i Sverige
Sedan augusti är Ziv Nevo Kulman, 52, Israels ambassadör i Sverige. Han är öppet gay, singel, vegetarian och stort Abba-fan. ”Jag blir alltid på gott humör när jag lyssnar på Abba!”

Queert tatuerande
Sara med frun Soledad driver den queerseparatistiska tatueringsstudion StaDemonia i Hornstull, Stockholm. Det gifta paret har tatuerat tillsammans i 15 år och skapar en trygg plats för hbtqi-personer att komma med sina kroppar. ”Vi som jobbar här är alla själva hbtqi-personer och när man har levt det så förstår man varandra lite bättre”.

Peter Jöback: ”Jag hade svårt att bejaka min sexualitet”
Peter Jöback är bokaktuell med och i den berättar han om uppväxten, övergreppen och att komma ut. Och hur det var att få reda på att han hade en homosexuell bror.

Dessutom: The Mamas om nya showen och gayfansen, 10 anledningar att åka på vinterns härligaste kryssning, magikerna Brynolf & Ljung om nya showen, och en massa bra julklappstips! Detta och mycket annat i QX december!

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt