Idag kommer QX majnummer ut. Temat är kärlek och relationer och på omslaget ser ni Isak Danielson. Artisten som just nu är högaktuell med nya och fjärde plattan King of a Tragedy som han skrivit efter att relationen med hans ex tog slut. I elva låtar får lyssnaren ta del av reflektioner kring den intensiva relationen som fick Isak att bli ordentligt kär för första gången. QX träffade Isak för att snacka om plattan, relationen och hur öppen och ärlig man kan vara i musiken.

Öppet förhållande – fem killar om sina erfarenheter
Att leva i en öppen relation blir alltmer vanligt och på dejtingapparna står idag var och varannan markerad som ”partnered”, ”married” eller ”open relationship”. Ingen relation är såklart den andra lik och vad en öppen relation är kan skilja sig rejält från par till par. För att få en bredare bild om något som få vill prata om, än mindre öppet, har QX pratat med fem män som lever eller har levt i öppna relationer.

Lea får liv
SVT:s nya serie Lea vänder upp och ner på thriller och drama-genren, och lyfter samtidigt fram en kärlekshistoria mellan två kvinnor. QX har pratat med seriens skådespelare Jennie Silfverhjelm och manusförfattare och producent Alexandra-Therese Keining.

Trädgårdar och tresamhet
Mariette Glodeck har skrivit Världens viktigaste trädgård, en bok om trädgårdar. För QX berättar hon om just odling och ger tips, men också om livet i tresamhet och kärleken till Drag Race.

Italien utmanar i Eurovision- igen
QX Ronny Larsson synar svenska Cornelia elva starkaste konkurrenter inför Eurovision i Turin. Bland favoriterna finns Spanien, Nederländerna, Ukraina, Storbritannien och återigen, Italien…

Gentleman Jack
QX har pratat med Suranne Jones, Sophie Rundle och manusförfattaren Sally Wainwright inför premiären av säsong 2 av den populära HBO Max-serien.

QX möter Ulf Kristersson
Aleksa Lundberg fortsätter sin utfrågning av partiledarna inför höstens val. I detta nummer är det moderaternas Ulf Kristersson.

Dessutom blir det intervju med klassiska indierockbandet Bloc Partys sångare Kele Okereke, Mums Mums-ikonen Petter Wallenbergs favoriter och den spanska Eurovision-stjärnan Chanel berättar om kärleken till gayfansen. Plus mycket annat.

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt