Han blev en världsnyhet när han kom ut 2011 och fick sitta i intervjuer med media från hela världen. Han plåtades för tidningsomslag, flögs in till stjärnspäckade fester utomlands och fick gå modell för stora modemärken. Dessutom gjorde SVT en dokumentär om honom. ”Allt detta för att man är bög liksom”, sa Antonio Hysén själv. ”Jag är bög, jag spelar fotboll, what’s the big deal?”
Här hemma han Antonio vinna Let’s Dance innan han flyttade till USA för fotbollen.
Men vad gör han idag?
QX Anders Öhrman och fotograf Anna-Lena Ahlström åkte till Göteborg och träffade Antonio.
I QX juli berättar han om namnbytet, fotbollskarriären, framtiden och om att vara sambo. Och så ser vi tillbaka på vad han sa i de där intervjuerna för drygt tio år sen när han kom ut. ”Jag skäms. Så mycket dumt jag sagt, jag var ju inte helt smart i mina svar. Idag vet jag bättre…”.

Skaffa din prenumeration på QX idag (endast 390 kr per år) och läs intervjun redan nu i QX julinummer och passa på att stödja QX i arbetet som Sveriges enda regnbågsmedia. Vi behöver ditt stöd. Länken skickas då ut kl 18.00.

Dessutom i QX juli: Fem killar om cruising i parker. Allt om Stockholm Pride och Malmö Pride. Mian Lodalens krönika. Musik. Film. TV. Och stor intervju med Kristdemokraternas Ebba Busch: ”Bara för att man är gay behöver man inte vara mer lössläppt än någon som är straight”…