Är Bros årets bästa film?
Komikern Billy Eichner står bakom höstens homo-komedi ”Bros”. Som den första stora Hollywoodfilmen i sitt slag har den enbart hbtq-skådisar i alla roller. QX filmexpert Alexander Kardelo gav filmen högsta betyg i oktobernumret och var på plats när filmen presenterades i Toronto tidigare i höstas…

USA:s ambassadör Erik Ramanathan
För 33 år sedan checkade han in på vandrarhemmet af Chapman när han var på besök som turistande backpacker i Stockholm. Idag har han flyttat in med man och dotter i amerikanska residenset i Diplomatstaden i Stockholm. QX möter USA:s ambassadör Erik Ramanathan.

Maria bossar över världens största hbtq-organisation
Hon har varit verksamhetschef på RFSL och ordförande för Stockholm Pride – nu är Maria Sjödin chef på Outright Action International i New York.

Attlings favoriter
Ständigt aktuella Efva Attling är den framgångsrika formgivaren som varit både popartist och modell. I QX svarar hon på frågor om högt och lågt, vitt och brett om vad som är hennes favoriter.

Petra Mede och henens 50/50
Petra Mede ska dö. Det har hon i och för sig alltid vetat rent intellektuellt, att en dag tar livet slut, men när hon fyllde 50 drabbades hon av en påtaglig insikt om att livet inte är oändligt. Det är denna insikt som ligger till grund för hennes mest personliga föreställning någonsin, 50/50, som har premiär i november.

Harry Styles spelar bög på 50-talet
”My Policeman” är dramat om förbjuden kärlek i 1950-talets Storbritannien, och möjligheten till en ny chans 40 år senare. QX närvarade vid världspremiären på Torontos filmfestival där filmens stjärnor var på plats.

En kunglig återkomst
Den 1 november är det äntligen dags. Säsong 2 av Young Royals rullar ut på Netflix och vi får äntligen veta vad som hände med Wilhelm och Simon efter att hovet förnekat att det var Wilhelm i det smygfilmade klippet som spridits på nätet. I slutscenerna lämnade Wilhelm Hillerska för att åka iväg på jullov efter att han sagt att han älskar Simon…

”Varför föddes jag inte vara till det som jag känner mig som”
Nu är Paradise tillbaka i tablån och Tone Sekelius tar över stafettpinnen som programledare. QX har pratat med Tone om den kommande Paradise-säsongen, hennes transition journey, musikkarriär och nya singeln.

Det och mycket mer i QX november!

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt