TV4-Filip, GayTruckers, Fröken Snusk, en utrikeskorrsepondent, 25 Prideminnen, HPV-viruset, Queera fotografer, succé-Anton, designern Jannike, Barbie, Fotbolls-VM och kvinnan som arrangerade EuroPride i Stockholm. QX augusti innehåller mer än vanligt och är tjockare än nånsin.

Snygg, Singel & Stiller
Filip Stiller Borowicz syns mer och mer i TV4. Nyheterna, Efter Fem och nu även Nyhetsmorgon. QX har träffat honom och pratat gaykryssningar, komma ut, singelliv, Pride
och fåfänga. Och varför ingen får prata hemma hos honom när den röda lampan är tänd…

Pride i vardagen – med Fröken Snusk och Fouad Youcefi
QX fortsätter att träffa favoritsvenskar för att ta reda på hur mycket Pride de har i sin vardag, nu för 18:e året i rad! Möt Fröken Snusk och Fouad Youcefi.

Stockholm Pride 25 år – 25 minnen
Statsministrar och schlagerdivor, gyttjebrottning och porrstjärnor, Gratis-Pride och Paradeufori, flatgala och Kinkykvarter, misshandel och Pridehousebråk – och mitt i alltihop en prinsessa. Stockholm Pride firar 25 år. Här är 25 minnen.

Queer kreativitet – Jannike Sommar tar plats
Möt Jannike Sommar, designern bakom Robert Fux redan ikoniska premiärlook i orange bombarjacke-klänning i Drag Race Sverige.

Anton gör succé hos Lotta
Han var ny i gänget när Club After Dark hade premiär förra våren i Stockholm. I sommar är han ett stående inslag i ”Lotta på Liseberg”. Möt drag- och musikalartisten Anton Engström.

Tre queera dotografer visar tre av sina bilder – på tre olika teman
Karin, Genia och Maria. Tre fotografer som tillsammans har decennier av erfarenhet och tagit tusentals bilder. Här har de fått i uppgift att ta fram tre bilder var på tre olika teman – hbtq, kändis och konstnärligt/personligt!

Festerna under Stockholm Pride
Stockholm Pride innebär party, party, party…. QX har spaltat upp hela Prideveckans festschema! Här ser du veckans alla dansiga tillställningar!

Bör man vaccinera sig mot HPV-viruset?
Antalet cancerfall orsakade av HPV-virus ökar bland män som har sex med män och transpersoner, särskilt bland HIV-positiva. Olika sätt att skydda sig är att ha sex med färre partners, använda kondom, eller att vaccinera sig innan man har sexdebuterat. Vaccinet fungerar bäst om du inte redan är smittad, problemet är att det inte går att ta reda på om så är fallet. Är det då lönt att lägga ut 4 500 kronor för en vaccinering?

Svenska Truckers – som är gay
I Viasats Svenska Truckers möter vi Oliver och Simon, två lastbilschaufförer som vill vara med och utmana fördomar och visa att vårt community är brett, stort – och bilintresserat.

”En enda regnbågsflagga i byn kan betyda mer än tusen vajande fanor under Stockholm Pride”
QX får ibland krönikor insända från personer som vill ge skrivandet en chans. I detta nummer väljer vi att publicera en av dem – från Maria Bergqvist.

Konstnären Gerhard Blum ställer ut på Riche: ”Jag vill ge en gladare bild av döden!”
Om du är sugen på en egensinnig och djärv konstupplevelse i en annorlunda miljö bör du bege dig till restaurang Riche den 11 augusti – då har konstnären Gerhard Blum vernissage för sin utställning ”Window of Death”. Gerhard, som har bott i både Berlin, Innsbruck och London, har numera Stockholm som sin fasta bas. För QX reporter Pär Jonasson berättar han om sin spännande karriär, även inom modevärlden, och om varför han valde döden som tema för sin kommande utställning.

Mitsuo & Rickard gör succé – i Japan!
Pappa, pappa barn och ett helt vanligt vardagsliv i Luleå. Mitsuo, Rickard och deras sexårige son gör succé på Youtube – i Japan! Och nu kommer fansen till Sverige…

Dessutom: Vi recenserar Barbie-filmen, hyllar boken In Memoriam och dokumentären om Wham, minns klubben Divine, ställer frågor mellan himmel och jord till Helena Westin som drog igång EuroPride 1998 och tipsar om utställningar under Stockholm Pride.

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt