”Jag har blivit omfamnad av communityt för den jag är”
Andreas Wijk hade aldrig varit på Broadway när han med en vän hamnade på Moulin Rouge! The Musical. Efteråt var han helt tagen, och svävade hem genom New York-natten. En månad senare kom han hem och det visar sig att Moulin Rouge! The Musical ska sättas upp i Stockholm. Han avbokar allt i kalendern för att fokusera på audition: Rollen som poeten Christian skulle bli hans.
– Det finns ingen annan roll på musikalscenen jag hellre spelat, det var menat att det här skulle bli.

41 saker att se fram emot i höst
Heja hösten! QX listar 41 saker som gör att vi lättare kan släppa sommar, sol och semester. Här är det mesta av det bästa regnbågsrelaterade ni har att se fram emot i höst!

Änglagård och en briljant kvartett
Efter succén med musikalversionen av filmen Såsom i himmelen storsatsar Oscarsteatern återigen på en nyskriven svensk musikal – den här gången är det filmen Änglagård från 1992 som tar ton på den anrika teatern. Det kreativa gänget bakom är alla välbekanta,
inte minst i gayvärlden: regissören och manusförfattaren Edward Af Sillén, manusförfattaren Daniel Réhn, och kompositören Fredrik Kempe. QX träffade dem, plus Lindy Larsson som gör den ikoniska rollen som Zac, mitt under det hektiska repetitionsarbetet.

”Min far har sagt att han dödar mig om jag inte följer Islam”
18-åriga “Ammar” från Irak är gay. Han lever i ständig rädsla och fruktar för sitt liv. QX har träffat honom i Bagdad.

Chris och Roine skapar en show som är ”större än livet”
En show, tio sångare och massor av pojkbandshits. I september har ”A show larger than life” premiär i Stockholm.

QX möter Penelope Cruz – I nya filmen spelar hon mamma till en ung transpojke
Min enastående mamma (L´immensita) är en italiensk dramafilm regisserad av transpersonen Emanuele Crialese. I filmen spelar Penelope Cruz en av huvudrollerna. QX har träffat dem.

Dessutom i QX september: Succéförfattaren Marcus Jarl, tenniskommentatorn och poddaren Maria Strandlund Tomsvik om rödvin, paljettklänningar och drömmiddagen, Mian Lodalen det aktiva valet när hon stod i ett vägskäl, QX checkar in på i Visby, vi ser tillbaka på 25-års firande Stockholm Pride och lyfter SLM i vår serie Klubbhistoria.

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt