Juli Adolphsson, berätta, vem är du?
– Jag är 24 år och är journaliststudent och tar examen efter årsskiftet. Tidigare har jag bland annat pluggat utomlands i både Kroatien och Grekland medan jag skrev på min C-uppsats. Nu efter ett halvår är jag tillbaka i Sverige igen. Bredvid studierna jobbar jag på bar och hänger med min flickvän och kompisar. Jag gillar att gå på spelningar, lyssna på musik och älskar kristaller.
Kristaller? Berätta!
– När jag gick i gymnasiet så matchade jag med en tjej på tinder som pratade om kristaller. Jag tyckte hon lät helt galen när hon berättade om att kristaller användes till olika syften och att det var magi. Men eftersom hon var helt inne på det spåret så tänkte jag väl att det inte kunde skada att köpa hem några. Så jag beställde hem tio kristaller, sen började jag samla på mig fler och till slut började jag leta egna kristaller både i Sveriges natur och utomlands.
Vad gör man med dessa kristaller?
– Jag har olika kristaller för olika tillfällen beroende på vad jag behöver för stöttning. Alla kristaller har olika innebörder. En av mina favoriter är Rosenkvarts. Den är känd för att vara helande i relationer och relationen till sig själv. Jag har såna lite överallt i min lägenhet. Speciellt framför speglar där det alltid känns som att en behöver mer kärlek. Jag har också gömt en under min flickväns madrass (skrattar).
Hur kom det sig att du sökte praktik på QX?
– Det har alltid varit viktigt för mig att få jobba med något jag brinner för så att jag kan hålla mig motiverad och gillar att gå till jobbet. QX är en tidning med bra värderingar, skriver om och belyser viktiga ämnen som jag står bakom så det var självklart för mig att söka praktik på QX.
Vad hoppas du kunna bidra med till QX-läsarna under dessa månader?
– Kanske att bredda tidningens målgrupp och bidra med nytt innehåll för den yngre lesbiska publiken.
Vad gör du när du inte jobbar på QX?
– Jag håller på mycket med musik, både producerar, sjunger och skriver. Annars är jag väldigt spirituell och älskar att forska i det flummiga.
Vad vill du jobba med längre fram?
– Just nu är jag öppen för det mesta. Jag tycker det skulle vara kul att få jobba med grävande journalistik och dokumentär.
Någon särskild fråga eller något ämne som du brinner för?
– Jag brinner extra för politik, musik och gräv.