Omslaget pryds av Magdalena Eriksson och Pernille Harder som öppnar sitt hem för QX och berättar om livet ihop, fotbollen och hur de blev HBTQ+opinionsbildare bara genom att lägga ut inlägg i sociala medier. Inne i tidningen träffar ni tre killar som lever med hiv. De berättar om diagnosen, kärlekslivet och hur synen på hiv förändrats genom åren. Vi träffar också Ellen Krauss och så är det dags att börja nominera till QX-galan 2024!

”Jag märker inte av att jag är hiv-positiv”
Ola, Vinh & Axel – tre killar som lever med hiv berättar om beskedet, att leva smittfritt – och hur de upplever att kunskapen om hiv är 2023.

”PrEP-talk med Finn”
Tack vare den hiv-preventiva medicinen PrEP sjunker antalet hiv-smittade dramatiskt, ändå är det svårt att få börja med PrEP. Idag står 838 personer i kö i Stockholm.
Vi tog ett PrEP-talk med Finn Filén på Venhälsan.

Dags att nominera till QX-galan
Nu är det dags att plocka fram det mesta av det bästa 2023. Vem är Årets Drag? Vem gjorde Årets Låt? Vem blir Årets HBTQ? Dags att gallra ut fem nominerade i varje kategori.

Magdalena Eriksson & Pernille Harder
QX hälsar på hemma hos fotbollshjälteparet som bor i München.

”The One We Love” – Ellen Krauss
QX träffar Så Mycket Bättre-stjärnan alla pratar om.

24 Julklappstips
24 bra, och hyfsat regnbågsvänliga, klappar som funkar när inspirationen tryter.

Robert Fux är Agatha Trunchbull
Robert Fux spelar läskig rektor i musikalen Matilda på Stockholms Stadsteater.

Dessutom: Vi pratar med Bobby Oduncu om hans nya bok, vi ställer frågor mellan himmel och jord till Magda Gad, läser åtta böcker med lesbiskt tema, vi checkar in på Scandic julrum, hyllar filmen Bottoms och minns klubben Touch.

Ladda ner appen Tidningen QX!

Ladda ner appen så får du en bättre läsarupplevelse och tidigare nummer samlade i appen.
Hämta i App Store Ladda ned på Google Play

Google Play och logotypen för Google Play är varumärken som tillhör Google Inc. Apple och Apple-logotypen är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicemärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder.

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt