Young Royals – sista kapitlet
För första gången på drygt tre år ger QX ut ett nummer med två olika omslag (beställ dem här). Senast var i mars 2021 när Darin och Prinsessan Victoria fick varsitt omslag då den ene röstats fram till Årets HBTQ och den andre till Årets Hetero. Nu har Young Royals-stjärnorna Edvin Ryding och Omar Rudberg fått varsitt omslag i aprilnumret. Anledningen är självklart den enorma uppmärksamhet som nu råder kring dem då seriens tredje och sista säsong släppts. QX har inte bara träffat killarna, vi ser tillbaka på tidigare intervjuer, har hittat kul fakta om serien och intervjuar även några av Sveriges största Young Royals-fans.

Tre HBTQ om att flytta till Sverige
Hur är det att flytta till Sverige? Är det svårt att lära sig svenska? Hur lätt är det att komma in i samhället och få vänner? Och vad tycker de om vår fika-tradition? Vi har fikat med Donna från USA, José från Honduras och Felix från Österrike.

Levan Akin är tillbaka med ”Passage”
Levan Akin följer nu upp sin succé And then we danced med Passage, om Lia från Georgien som med grannsonen beger sig till Istanbul för hitta sin försvunna systerdotter Tekla. Men att leta efter någon i mångmiljonstaden är som att leta efter en nål i en höstack.

Darin släpper låt om nya killen
Efter internationella framgångar i bland annat Italien och Storbritannien är Darin tillbaka med singeln ”Electric” som är skriven av Darin och James Hurr (Tiesto, R3hab), Paul Harris, Jordan Shaw och producerad av Hrrtz. Låten handlar om en festnatt i Palma och hur han träffade en för honom nu viktig person, sin kille.

48 timmar i Köpenhamn
Vad hinner man på 48 timmar i Köpenhamn? Rökiga barer, fantastisk ramen, läskiga kyrktorn och tantramassage. Ronny Larsson tog sig en helg över sundet.

QX checkar in – 15 övernattningar vi minns lite extra
QX har checkat i på ett nytt hotell varje månad i fem år, här blickar vi tillbaka på 15 av våra favoriter genom åren.

”Antingen så blir jag frisk eller så tar jag livet av mig”
I höstas kom Maria Larssons bok ”Nu blundar de som tror sig se”, om att växa upp som homosexuell på 70- och 80-talet. I den berättas historien om hur Maria och hennes tvillingsyster Eva delade allt, inklusive en sjukdomsklassificering under sina första 16 år på jorden som homosexuella, men de vågade aldrig prata med varandra…

Dessutom: Filippa Fernqvists favoriter, QX checkar in i ett gammalt fängelse, Daniel S Ogalde om bastukulturen på gymmet och en lekfull lesbisk roadmovie.

Läs nya numret här!

Här kan du börja prenumerera på QX.

Prenumerera på QX

Prenumerera på QX digitalt