Ladda ner QX augusti 2008

Visst spelar Victoria Svensson i vårt lag
Vi är nog många som har anat att Victoria Svensson spelar i vårt lag, men hon har aldrig bekräftat det. Förrän nu.

Timmy jobbar som escortkille
Timmy säljer sig på nätet. För QX berättar han om varför han trivs som “rentboy”, men också hur han förlorat en del av sin själ i det.

Alkoholist och gay
Tycker du att det är mycket fylla på Pride? Vill du hellre festa i en nykter gemenskap? För dig finns SoberPride. Och för dig som vill ingå i en nykter gemenskap året runt finns GayAA.

Pride i vardagen
Har någon kommit ut för Amanda? Hur mycket Pride har Sverker Olofsson i sin vardag? Och känner Rami Shaaban någon fotbollspelare som är gay?
Tre kända svenskar. Tre samtal om pride.

Vem ska bli Mr Gay Sweden 2008?
En av årets stora skönhetstävlingar avgörs under EuroPride – Mr Gay Sweden 2008. På Münchenbryggeriet i Stockholm ska det avgöras under fredagen på Pride vem som är årets snyggaste bög. Nio kandidater, en jury. En Mr Gay!

Simone är VD på Air France och KLM
Människor som Simone Wickenhagen stärker mig. Efter att jag träffade henne för den här intervjun har jag tänkt på henne i situationer då jag känt mig svag; det har gett mig perspektiv och allt har känts lättare. För vad är mina bekymmer jämfört med de hon har brottats med? Vad är mitt ansvar jämfört med hennes? Ingenting.

”Det har känts som vi är ett bögpar”
Källarhångel, Brokebacksex och homoadoptioner.
Torkel Petersson och Gustaf Skarsgård gör huvudrollerna i filmen Patrik 1,5. Under arbetet har de varit på tillfälligt besök i homoland, med muskelpuggor, glittergays och bögar som bara vill ha en vanlig traditionell familj.
I september har Ella Lemhagens feelgoodfilm premiär.

Vad har hänt sedan EuroPride 1998?
Johanna har lämnat sin man för en kvinna. Nisse har flyttat ifrån Köpenhamn för att leva med Martin. Och Sanna från Lindsdal är inte längre världens ensammaste flata. Vi träffar dem och Helena Westin – en av dem som gjorde Pride Stockholm till en verklighet.

Hur skaffar man nya vänner när man är i ett förhållande?
Är det okej att bestämma träff med en kille på nätet för att ta en öl trots att man är i ett förhållande? En artikel om problemet att skaffa nya vänner.

Bög, döv och mycket mer…
Niclas önskar aldrig att han kunde höra. Att vara en minoritet bland minoriteter ger styrka, hur klyschigt det än må låta, säger han.
Döva homosexuella är en promille-stor minoritet. Det gör att alla känner alla.

Dessutom:
Festerna under EuroPride, Magnus Carlsson släpper välgörenhetssingel, QX släpper gaysamling med SonyBMG, Mian Lodalen kommer ut med en ny bok, Johannes spelar Hedwig på Stadsteatern, Queeraktivisten Ulrika Dahl, lektor i genusvetenskap och forskare i femme-inism, kommer ut med boken Femmes of Power tillsammans med Del LaGrace Volcano, Right Said Fred tröttnar inte på I’m too sexy, vi recenserar skivor från Jonathan, Basshunter och Mamma Mia och har sett filmer som Mamma Mia och Get Smart. Vi smakar på gayflaggan och träffar Kungahusets florist. Dessutom ger Roger Wilson dig en checklista över saker du bör ha testat under Pride…