Ladda ner QX oktober2008 som PDF

Riktiga män?
Från homofob familjeförsörjare till bögkramande lattepappa. Det har aldrig funnits så många
sätt att vara man på som idag och mansrollen har aldrig varit mer förvirrande. Vad är en riktig man? Åtta år efter Fittstim skriver femton män Pittstim, en bok om hur det är att vara kille.

To bi in love
Frågorna och funderingarna kring bisexualitet är fortfarande många. För att räta ut ett och annat frågetecken har QX Ronny Larsson träffat tre par där den ena eller båda två är bisexuella.

Tre stålblommor i bögfavorit
Kommer du ihåg filmen Blommor av stål från 1989, eller Steel Magnolias som den hette i original? Nu sätter Vasateatern upp pjäsen med samma namn är rollistan lika tung med svenska mått mätt, eller vad sägs om Pernilla August, Suzanne Reuter, Gunilla Nyroos, Melinda Kinnaman, Cecilia Nilsson och Linda Ulvaeus?

Det är mycket Fredrick Federley
Riksdagsmannen Fredrick Federley (c) håller en hög profil. Både i samhällsdebatten och privat. Han ses ofta på kändismingel och är öppenhjärtig om svek och kärleksliv i sin blogg. I politiska sammanhang har han varit framträdande i FRA-frågan, något som lett till att han tagit emot flera hot. För Anders Backlund berättar han om dejter med Säpo-vakter, aids-rädsla, och varför han trånar efter småbarnspappor på bussen.

Gay i Istanbul
Istanbuls fascinerande mix av västerländsk storstad och orientaliskt myller är absolut värt ett besök. Och gaylivet har definitivt sin plats här. Staden bjuder på en rad bra gaybarer och klubbar där man får lära sig att raggning sköts lite annorlunda… QX har varit i Turkiets största stad och kollat läget.

Petra och F-ordet
F-ordet behandlar något som många tycker står dem upp i halsen: Feminism. Vad kan vi möjligtvis läsa i detta ämne som vi inte läst förut? Allt som står i F-ordet. Magda Gad har träffat Petra Östergren.

Dessutom:
QX fyller 13 år, Sissela Kyle berättar om nya parodi-revy-monologen ”Dina dagar är räknade” på Rival, Marcus och Jackie har en grupp ihop och Tom Ljungman spelar Patrik i Patrik 1,5. Sara Lövestam tipsar om TV-programmet Ensam mamma söker för den som verkligen vill studera heterosexualitetens kärna, Roger Wilson ska gå på göra-slut-party, Peter Ludvigsson har träffat Kenneth Hallström som är ny chef på hotell Lydmar och Mats Bax har träffat Rami som är 21 år, dansare och som vill göra en fotoutställning om sin familj.