Idén med en danskväll i Pridepark är smått genial. Folk är på bra humör efter paraden och att då lägga ett enda långt festblock på scenen är grymt. Man behöver inte se allt utan kan göra annat medan musiken pulserar från scenen. Det blir som en enda stor klubbvistelse under bar himmel.

Vissa inlag kräver dock närvaro. Som att artister som Petra Marklund och Alcazar dök upp och överraskade med uppträdande. Och att Swedish House Mafia-sångarna Michel Zitron och och John Martin dök upp och sjöng en av dansmusikens stora anthems, SHM:s Don’t you worry child var ju underbart! Robin S var också en kul bokning, så jag hoppas på ännu fler gamla gayfavoriter nästa år.
Kvällen avslutades med dj-duon Rebecca & Fiona som brände av ett dansant set från scenen efter att mörkret infunnit sig, och Moxy sålt slut på det mesta i matväg i deras tält.

Jag tokälskar också greppet att låta QX Gaygalavinnare Christine Meltzer och Carina Berg fungera som värdinnor och flygande reportrar från olika platser runt om i parken. Det gav kvällen ännu mer vibb och ramade in kvällen på ett ännu mer ”vi-hör-ihop”-sätt.

Det må ha regnat en hel del men den här lördagen sken solen, både på himlen och över Navid Kabiri som rott ihop den här kvällen för Stockholm Pride. Underbart!

Bilder Ivan da Silva:

Bilder Jonas Norén: