Sköna debutanten Eric Saade vandrade alltså tryggt vidare med sin popdänga Manboy. Kvällens mest säkra Globenfinalist kommer dessutom att placera sig riktigt bra i finalen om en månad. Kommer han till och med att kunna utmana om kronan? Who knows? För sitter Manboy ännu tightare blir det livsfarligt. Manboy är en perfekt mix av nåt vi bör skicka; ungt, piggt, modernt, tempofyllt med ett coolt nummer och en bra låt.
Och hur snygg tv var det inte när Erics tjej Molly Let´s Dance Sandén storgråtande klipptes in hela tiden när han gått vidare?
Loved it.

Att Andreas Johnsson trista ballad gick vidare stör dock en smula. Att Andreas är en skarp artist råder det ingen tvekan om: Men låten håller ju inte alls samma klass som hans tidigare solonummer. We Can Work it Out är förhoppningsvis chanslös i Globen, och kommer (till min glädje) antagligen att konkurrera om ungefär samma röster som Salem al Fakirs Keep on Walking.

Kalle Moreaus & Orsa Spelmän höll inte riktigt ända fram, och visst, i rutan blev det lite platt. Spelemannen från Orsa är varken en stor sångare eller artist, och då spelar det ingen roll att man har en väldigt fin låt. Men Andra Chansen är inte alls omöjlig för en låt som bara växer för varje lyssning. Och går den inte vidare därifrån hör ni den med all sannolikhet på ett bröllop senare i vår.

Paulines Andra Chansen-biljett kändes rolig. Lite oväntat och kul att hennes snygga sextiotalsdänga gick vidare. Ett oerhört stiligt nummer som helt klart förtjänar att ses en gång till. Och dessutom, vem vill inte se hennes uppvaktande dansare Thomas Benstem en gång till…?
Och hur kul var det inte att Hanna Lindblads dansrökare Manipulated gick vidare till andra omgången? Vilken jävla smocka och uppvisning i artisteri! Låten höll inte riktigt, men vi ser gärna Hanna i festivalen igen och jag är bombis på att det blir en jäkla hit på gayklubbar landet över. Numret tål dessutom att ses om och om igen. Grymt!

Programmet i övrigt kändes bra mycket mer tryggt än förra veckan, och Måns och Christine var väldigt samspelta. Christines parodier av Lena Ph, Petra Mede och Charlotte Perrelli var grymma, och äntligen fick hon visa upp sig i sitt rätta element. Låt henne göra mer sånt!
Och hallå, Måns är ju hur säker som helst. Varför får han inte mer uppmärksamhet för hans fenomenala säkerhet? Måns är tryggheten själv mitt i Mellocirkusen, stligt säker i alla moment.

Well, nu väntar fest på Hotell Princess i Sandviken! Bilder kommer imorgon.