– Petter W om underklädesfesten, dragsuccén & nya mörkerdiscot

Vad får dig att satsa på Pride varje år?
– Förr om åren klagade jag på att Pride blivit ett kommersiellt jippo – nu ser jag istället till att det händer nåt spännande.

Dina fester har tydliga nischer och känns innovativa och ”egna”, lönar det sig att satsa på tydliga koncept?
– Absolut. Om jag var tvungen att anpassa mig och göra mer vanliga kommersiella bögfester skulle jag lägga ner. Jag ser mina fester som happenings, de är både politiska manifest och helt gränslöst roliga partyn som samlar en unik blandning av folk.

Mörkerfesten verkar kul, är det första gången du kör en sådan?
– Japp, det blir världpremiär för ”Dancing In The Dark”. Det är den första fest av sitt slag i världen. Visst, bögar är vana vid darkrooms – men det tycker jag är skittråkigt. Där är alla så allvarliga och det är ofta deppig musik. Och så alla ständiga regler – inga tjejer, dresscode etc. Det här är en motreaktion mot allt det där – alla könstillhörigheter och sexualiteter är välkomna! Ha på er vad ni vill, eller inte vill! Då och då släcks dansgolvet ner och det blir helt mörkt. Då vet man inte längre vem man dansar med…

Vilken typ av musik kan vi förvänta oss där?
– Disco och pop och under mörkläggningen spelar vi tryckare, powerballader. Lite mer oskyldigt liksom. Det här handlar om att ta tillbaka lite pirr i magen. Tänk ryska posten. Som ett skoldisco för alla queers som inte fick dansa tryckare!

Dragfesten är en annan hit som återkommer, vad kan vi förvänta oss i år?
– ”Mums Mums Dragrace 2014” kommer bli fantastiskt. Det dyker upp mer och mer grymma tävlanden varje år, och som vanligt så blir det även uppträdanden i pauserna. I år kommer våra superstar-transor Inga Tvivel och Carnita Molida uppträda och sjunga live, och i den celebra juryn sitter bland annat den raffiga legenden Ylva-Maria Thompson!

Vi måste ju passa på att fråga, vad är ditt drag-alterego och varför?
– För många år sedan när jag var smal twink hade jag ett drag-ego som hette Pipi och var döpt efter ett holländskt toapapper! Men på tal om drag alteregon, så var ju du så fantastisk när du tävlade hos oss förra året! Får vi se ditt drag alterego hos oss i år igen?

MaVicci. Eller en väldigt skabbig partyversion av hon den krulliga inredaren i Äntligen Hemma.

Nja. Att som MaVicci ha ungen med sig på lokal var inte populärt hos vissa och det är inte lätt att få barnvakt i Pridetider. Hursomhelst, Underklädesfesten återkommer för sjunde gången och blir alltid lika stor, vad är ditt tips inför den?
– Underklädesfesten är årets mest älskade fest. Den slår alla andra med hästlängder. Om man bara ska gå på en fest under Pride, eller under hela sitt liv – så kom på den. Det är kö redan en timme innan vi öppnar. Blir smockfullt väldigt fort. Så mitt tips är att komma tidigt!

Varför är den så stor?
– För att det inte finns någon annan fest där alla möjliga sorters kroppar och könstillhörigheter dansar avklädda. Det är ju ingen sexklubb med massa regler eller en muskelfest där alla jämför biceps – utan det är ett mixat disco för alla alla kön och kroppar. Bögar, flator, transpersoner, strejta – you name it. Alla som kommer första gången säger att de inte kommer ta av sig något, sen dröjer det två minuter så slänger de av sig kläderna och dansar tills svetten rinner från taket. Det finns en glädje i det som du inte hittar nån annanstans. Noll attityd. Peace and love. Det är skitviktigt i dessa tider av hat och separatism. Nu blir vi återigen glada grottmänniskor som dansar nakna i grottan!

Borde den inte återkomma oftare än en gång årligen under Pride?
– Då försvinner ju hela magin. Folk hör av sig utifrån landet och har längtat hela året. Det är speciellt.

Vad är det galnaste som du sett under den festen?
– Det som händer på Underklädesfesten stannar på Underklädesfesten. Ses där!