”Gender Bender Show” är en show som blandar dragshow, stand-up och burlesk/boylesque och samlar Admira Thunderpussy (drag), Reine Tapper (drag), Madame Heinz (drag), Therese Sandin (komiker), Pernilla Hammargren (komiker), Gerda Bylund (komiker och stolt mamma) samt duon ”The Bottoms”, boylesque-artisterna Seymore Bottoms och Frisky Bottoms. QX tog ett snack med Therese och Admira inför måndagskvällens stora show!

Varför drog ni igång?
Therese: Jag träffade Reine Tapper på en hemmafest när jag plöjt igenom RuPauls dragrace för tredje gången. Reine bjöd in mig till att köra stand-up på ”Fräcka Fredag” på Torget. Redan då väcktes tanken om att kombinera stand-up och drag och skapa en show fylld av glitter och glamour och en massa skratt.
Admira: Drag och standup har väl alltid haft en slags parallell underhållningsmässigt sett, men kombinationen av stand up komiker och drag queens i en och samma show är väldigt sällan man får se och just därför ville vi testa konceptet som är ”Gender Bender”.

Hur ser publiken ut?
Admira: Publiken består av alla olika åldrar, kön och läggningar. ”Gender Bender” är en show i tre akter som spelas på en mindre teaterscen (Improvisation & Co) som är tacksam för alla och eftersom showen sätter igång klockan 19.30 så är det ju ingen som tycker ”att det är för sent att komma dit”.
Therese: Ja, det är en blandning mellan härliga dragfans och humorvänner.

Hur kommer det sig att det är just de här akterna som deltar?
Therese: Reine Tapper, Admira Thunderpussy och Madame Heinz har jag uppträtt med på ”Fräcka Fredag” och komikerna och burlesk-akten försöker vi variera mellan gångerna.

Vad händer under under måndagskvällen?
Admira: Vi har satsat lite mer. Vi har med nya stand-up-komiker, två manliga burlesqueartister och självklart Reine, Madame Heinz, Therese och mig själv.
Therese: Komikerna är Pernilla Hammargren, som aktuell med sin soloshow ”Dykes on sparkbikts”, och Gerda Bylund som är stolt mamma till en homosexuell mamma och hysteriskt rolig. Det blir mer samarbeten mellan akterna och showen kommer att vara mer dynamisk. Vi laddar dessutom för ett avslutningsnummer som kommer att få publiken att storkna…

Vad förenar er som är med i showen?
Therese: Att vi vill bryta barriärer, vi vill visa att det inte är så viktigt att sätta folk i fack och att underhållning kan vara normöverskridande OCH rolig. Den röda tråden är inte lika viktig som att publiken går där ifrån och har haft en av årets roligaste kvällar och med känslan att de vill se mer av alla underhållningsformer. Och av oss.
Admira: …och humor, självdistans och snygga utseenden.

Hur är publikreaktionerna?
Admira: De skrattar, busvisslar och tjuter förtjust. Eftersom det är ett nytt och ovanligt koncept vet publiken inte riktig vad de har att förvänta. Det är kittlande för publiken.
Therese: Det enda negativa jag fått höra var besvikelsen över att baren var tom redan efter första pausen. Och det lovar vi aldrig kommer att upprepa sig!

Har ni fler föreställningar på G?
Therese: Drömmen är att ”Gender Bender Show” ska bli ett återkommande showkoncept, så vi kör minst en föreställning i höst. Jag skulle även vilja åka ut i landet med gänget också.