QX QX QX

Tillslut blev han påkommen och hamnade i fängelse, där han dels mötte sitt livs stora kärlek Phillip Morris – och dels lyckades rymma så många gånger på de mest udda sätt att han fick smeknamnet ”Houdini”.
När nu grabbarna bakom favorit-julfilmen Bad Santa förvandlat hans historia till film har de inte gjort det lätt för sig. Med en surrealistisk, genomskruvad ton och med ett angreppssätt någonstans mitt emellan Jim Carrey-esque dumkomedi och svart humoristiskt kärleksdrama levererar man något som jag med lätthet förstår kan provocera homosexuella lika mycket som homofober och som förmodligen stöter bort folk med sin stundtals rätt fåniga humor.
Själv har jag dock tvärtom väldigt roligt åt filmens molnpenisar, dess oblyga (med Hollywood-mått mätt) in-your-face-bögighet och Ewan McGregors änglalika överspel, och på grund av att det faktiskt hänt i verkligheten köper jag till och med Bashams rätt äckliga slutlurendrejeri. Visst hade man kunnat önska sig en liten större fördjupning av de dramatiska delarna så man kanske hade kunna känna något litet för karaktärerna på riktigt, men råkar man (som jag) ha den här typen av humor så räcker det faktiskt en bra bit med en bögig Ace Ventura.