”Ett sista farväl” är ett stilla och omskakande porträtt av en åldrande författarens sorg över sin långvarige partners död. Hemsökt av syner av sin förlorade make, och i strid med sin dotter som försöker återknyta banden dem emellan, måste han möta den omöjliga uppgiften att gå vidare och finna frid i kölvattnet av en förödande förlust.
Huvudrollen spelas av Tomas von Brömssen, och i de övriga rollerna ses
Iwar Wiklander och Liv Mjönes.

”Ett sista farväl” är som enda svenska film uttagen till tävlan om Bästa Kortfilm på Iris Prize Festival i Storbritannien som hålls mellan 9-12 oktober i Cardiff. Iris Prize Festival är en världens mest prestigefulla HBTQ-festivaler där teamet bakom vinnarfilmen kammar hem 25.000 GBP som används till att producera en ny kortfilm med inspelning i Cardiff, vilket gör det till det största kortfilmspriset i världen för HBTQ-filmer.

Sedan tidigare är det klart att ”Ett sista farväl” får sin världspremiär på
International Short Film Festival in Drama i Grekland i mitten av september, och även är uttagen till Hamburg International Queer Film Festival i oktober. Filmen är på båda festivalerna uttagen till tävlan om Bästa Kortfilm.

”Ett sista farväl” har ännu så länge inget datum satt för en svensk visning, men förhoppningsvis får vi se den på Göteborgs Filmfestival efter nyår.

Se trailer här:

Läs intervju med Caper Andreas:
http://www.qx.se/kultur/20501/casper-andreas-foredrar-gayskadespelare