Joakim Palm Karlsson har jobbat som fotograf i 20 år. Med bas i Helsingborg jobbar han mestadels med reklam/mode åt olika företag. 2008 släppte han boken Man vs. Nature 2009 medverkade han i boken Natural Beauty.
Nu släpper han boken Secrets och bjuder in till en dekadent vernissage och fest.
i Helsingborg.

Berätta om Secrets!
– Boken uppkom i huvudet för många år sedan. Men att få ihop så många människor samtidigt är svårare än man tror .Tanken är att visa att nakenhet och sexualliter inte är så farligt som många vill ha det till. Det är vackert och ska njutas av. Homo, hetero, bi … vi är alla bara människor med olika sexuella preferenser .

Hur hittar du modeller?
– Dels genom modeller jag jobbat med under åren men jag har även letat genom vänner och i deras bekantskapskrets och ibland på lite olika gym.

Vad händer den 26 november då det blir en stor dekadent fest?
– Det är nästan två år efter plåtningen och nu vill jag presentera det hela, så det ska bli spännande att den 26/11 få visa upp både bok och en utställning på bilderna. Tanken är att låta gästerna som tar del av release/vernissagen får kliva rakt in i boken, mer än så säger jag inte om festen…

Var drar du gränsen bildmässigt? Du ryggar inte för att visa till exempel en hård kuk har jag sett…
– Att välja bilder till bok och utställning har inte varit det lättaste. Från början hade vi ca 4000 bilder… Att gallra ner dom till 128 var inte lätt, och när man dessutom verkar i en liten stad kan man ibland få kalla fötter över att visa för mycket. Men lovade mej själ att inte vara för feg med boken så ja, man kan se det mesta i den. Vissa skulle säkert kalla det porr men jag hoppas att dom flesta ser det som konst.

Vilken känd person skulle du vilja fota på det här sättet och varför?
– Hmm, det skulle vara Madonna då fast hon har ju redan gjort den typen av bilder så … Ola Rapace eller Michael Fassbender ligger högst upp på listan.