QX.se GayMap Qruiser.com Shop
DJ KATJA GUSTAFSS…
HALLOWEEN PARTY I HELGEN
ADON
Var aldrig ensam
SEXPERTERNA
Kinkyintresserad?
Maria Hansson Nie…
Elitbandylaget Broberg tar stä…
Fag For Real
Djävul i fåraskinn
En hivdivas bekän…
Svensk HIV kampanj rett til to…
Anders
QX november 2014
QueerAsMe
Zombievarning
This is my life
Ombesiktning
En bögjävels betr…
I went berserk
Wheelboy's up…
Livet är som en schlager för m…
jonvoss
Allons enfants de la Patrie
QXPrideTour
Många nya bijouterier
Life is a DRAG!
*VARNING** HALLOWEEN***WARNING…
Christiaan
Ögonfröjd på sjukhuset
Typdoris
Lördag natt!
Majs
Scandinavias Most Hung Cruise
MA♥JESTY OF FANTA…
Överintelligens VS Normalkompe…
Inside My Head
Skäggig Snygging 121!

QX.se - Senaste nytt för dig som är bög, lesbisk, hbt eller queer
Sveriges största Gaynyhetssajt
– över 90.000 besökare per vecka!
Fredag 31 oktober 2014

QX November 2014 som PDF
Tidningen QX | Annons | Info | Arkiv
Mariette är en av årets Idol-favoriter.
Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Mariette är en av årets Idol-favoriter.

Idol-Mariette om flickvännen och chanserna att vinna Idol

En av årets favoriter i Idol är tjugosexåriga Mariette Hansson från Harplinge i Halland. Redan under auditionveckorna fick vi upp ögonen för bruden med den snygga frisyren och den sköna rösten. För QX berättar hon för första gången om att komma ut offentligt, vilken musik hon vill göra och vem hon tror vinner Idol 2009.
Mariette och de andra Idolerna träffade idag ett gigantiskt medieuppbåd på Clarion Hotel i centrala Stockholm. QX var såklart på plats för att snacka med årets stjärnor. Den första vi träffade var alltså favoriten Mariette.
Har du sökt till Idol tidigare?
- Nej, jag har inte varit helt säker på att konceptet passat mig. Ska man söka till en sådan här stor sak bör man veta vem man är och var man står musikaliskt för att inte bli ledd åt fel håll. Och det känner jag nog att jag gör nu...
Vilken inriktning skulle din platta ha om du fick släppa skiva nu?
- Pop i grunden, men lite åt indie-hållet. Jag har ju släppt en platta tidigare och där var det mycket gitarrer och många stråkarrangemang i stora ljudlandskap, lite åt ambient-hållet. Om man är intresserad finns den släppt på mitt egna bolag under namnet "MaryJet".
Har du nån Idol-favorit från förr?
- Amanda såklart, sen gillade jag Anna när hon sjöng Have a Heart och Sebastians Life on Mars.
Skulle du kunna tänka dig att vara med i Melodifestivalen?
- Nej, inte som det känns just nu. Och när jag är klar med Idol vill jag köra min grej och rikta in mig på det. Men i och för sig funderade jag först på om Idol var rätt för mig, så man ska aldrig säga aldrig...
Hur gay är du på en skala från 1-10?
- Wow, vad ska jag svara på det? Jag lever ju tillsammans med en tjej så det är väl tio då. Jag är helt öppen och du är faktiskt den första här som jag berättar det för. Det är ju också en av grejerna med att jag vågat söka hit, att man vågar stå upp för vem man är och att man nu har ett ansvar gentemot unga förvirrade, ja, så som man själv var när man var yngre.
Vad kul, för det finns så extremt få tjejer som gillar tjejer som syns utåt. Har du tänkt på hur det skulle vara att "komma ut" offentligt?
- Jag reflekterade såklart över att berätta, men jag känner att jag har ett ansvar. Varför ska jag inte berätta liksom? Det hade jag ju gjort om jag haft en pojkvän. Men samtidigt, jag vill inte att det ska bli någon stor uppståndelse, utan mer "jaha, så var det där", ganska odramatiskt. Det känns som att det är så det blir mest accepterat, att vi bara är och finns.
Ser du dig som lesbisk eller är du bisexuell?
- Jag har haft både och, men just nu måste jag säga att jag är helt gay såklart efter som jag är tillsammans med en tjej och har varit det i snart tre år.
När kom du ut?
- Jag har nog alltid vetat det, att jag dragits till både killar och tjejer. Men sen har det utvecklats under åren och jag har hittat mig själv allteftersom.
I presentationen om dig på TV4:s hemsida såg jag att du svarade Piper Perabo och Hilary Swank på frågan om vem som ska spela dig i filmen om ditt liv. Ganska flatiga val tänkte jag innan vi träffades..
- Haha, ja kanske så. Men det är otrolig kärlek till dom, och båda två är fruktansvärt bra skådespelerskor. Jag älskar Lost & Delirious, en väldigt stark film som jag kan rekommendera.
Slutligen, vem vinner Idol 2009?
- Jag vill och hoppas ju att Mariette Hansson ska vinna, men konkurrensen är ju stenhård...
Ronny Larsson
ronny@qx.se

Idol-Mariette 
68
2009-09-29
(Club has terminated)
 
Bookmark and Share
 

Annons
Gävle Halloween @ Mingel & Bar 2014
Göteborg BEE KÖK & BAR, Club Queer, Gretas Night Club, Haket Pub, HALLOWEEkeNd@BEE - THRILLER NIGHT!
Malmö Bee Kök & Bar, Fyran
Norrköping Pink Fridays
Stockholm Babs Kök & Bar, BEARBAR @ SLM, Belgobaren, BISTRO BY ADAM, Bistro Sjöstad, Candy, Chokladkoppen, Kitchen & Table, Maskeradaffären, Plat de Résistance, Posithiva Gruppen, QueerTango Nybörjarkurs, Scandic Malmen, Side Track, SLM Stockholm, Secret Garden, Torget, Urban Deli, WONK - Lipsync For Your Life
Trosa Ågården
Skinnskatteberg Färna Herrgård och Spa
Nacka Hösthelger på Koloni, Suburban Deli, Yasuragi Hasseludden
Köpenhamn Carstens Guest House, Centralhjørnet, Cosy Bar, G*A*Y Copenhagen, Jailhouse, Masken Bar & café, Mens Bar, NeverMind, Oscar, SLM København
Århus Café Sappho, SLM Århus
Frederiksberg Amigo Bar, Café Intime
Helsingfors Adams Club & Restaurant, Café Cavalier, dtm, EDEL City, Hercules, Hugo´s, Klaus K Hotel, Mann’s Street, Nuansa Massage, Porvoonkadun Baari, Vogue
Åbo Suxes
Tammerfors Mixei
Reykjavík Kiki, Kjallarinn, Samtökin 78
Oslo Elsker, EXIT - Oslo, London Pub, So -for jenter som liker jenter
Bergen Fincken
Trondheim Club Me