Jacques Morali den franske kompositören som formade bandet och olyckligtvis dog i AIDS 1991 visste inte ens vad YMCA var men tyckte bokstavskombinationerna lät bra när han såg de på en skylt i New York. The Young Men Christian Association står bokstäverna för och i Village Peoples låt handlar det om hur roligt det är att bo på dess hostel.

Just nu uppträder Village People i Vanda utanför Helsingfors på det nyöppnade ”Flamingo Club” och om att vara gayikoner berättar Jeff att det är bara trevligt.
– Vi är ju väldigt gay och det är en idé med hela bandet även om vi privat kan ha olika sexuella läggningar, säger han. Men vårt privatliv pratar vi ogärna om.

Jeff, cowboyen i bandet utan smink och kläder.

En indian, en polis, en läderkille, en millitär, en byggnadsarbetare och en cowboy där är de sterotypiska bilderna som lyckats fånga publiken i 30 år nu. Som bevis för sin populäritet fick bandet en egen stjärna på Hollywood Walk of Fame den 12:e september i år.
– Det var en härlig upplevelse och många av våra vänner var såklart på plats, säger Jeff.

”Macho Man” och ”In the Navy” är andra klassiker av gruppen som ännu tycks hålla. – Vi turnerar hela tiden, berättar Jeff.
– Och egentligen är just nu vårt mest framgångsrika år på länge. Säkert finns en viss
nostalgikänsla hos folk.

I Miami i början av 80-talet var en viss Madonna förband åt gruppen. En artist Jeff beundrar mycket.
– Hon jobbar hårt och har koll på vad hon gör.
Andra artister som gruppen samarbetat med är bland annat Cher och Ozzy Osbourne.

Till QX läsare har Jeff en speciell hälsning:
– Var stolt för den du är oavsett sexuell läggning. Ditt liv är ditt.

YMCA-konserterna i QX GayMap