Ladda ner QX februari 2009 som PDF

Bakom omslagen står QX Melodifestivalsexpert Ronny Larsson. Han har samlat ihop elva av de artisterna han tror kommer att intressera och överraska under de sex festivalveckorna i februari och mars.

Varför är det just dessa artister som pryder omslagen?
– Precis som föregående år ville jag ha en bra blandning av gayfavoriter som ger oss långlivade hits, debutanter som kommer att överraska och ett gäng troliga segerkandidater. Och jag är övertygad om att vi även i år lyckats uppfylla detta. Men det har varit oerhört svårt att välja ut dessa tio. Jag hade önskat att inkludera ytterligare tre-fyra av årets deltagare. Det säger något om hur starkt årets startfält är.

Och varför två omslag?
– För att vi känner att det var en kul present till våra läsare inför årets största tv-händelse. Melodifestivalen är, och har alltid varit enorm inom gaykretsar och då ville vi göra något för våra läsare som andra tidningar aldrig skulle göra: Låta Melodifestivalens hetaste artister pryda två omslag.

Tidigare år har minst hälften av de som pryder QX schlageromslag tagit sig till Globen, kommer det att inträffa även detta år?
– Ja, absolut. Och utan att nämna några namn så tror jag att tre av omslagsartisterna kommer att hamna topp fem i Globen, och en av dem kommer garanterat att besöka Moskva senare i vår.
Spännande! Hur var plåtningen?
– Oerhört lättsam och enkel. Alla verkade ha träffat varandra förutoch det blev två förbannat kul förmiddagar där intervjuer blandades med smink- och hårfix, skvallrande, och prat om alltifrån elitseriehockey till festivalförberedelser.

Dubbelomslagen är bara en Melodifestivalsrelaterad sak som QX gör inför Melodifestivalen, bevakar ni festivalen under de sex veckorna också?
– Självklart! Precis som tidigare år är jag,och min vapendragare Ken Olausson på plats under alla sex veckorna för att ge qx.ses läsare allt om Melodifestivalen. Det blir bilder, recensioner, skvaller, publikundersökningar och dessutom bloggande på Schlagerprofilerna från alla repetitioner.