– Jag har känt Linnea en längre tid och ville ge även lyssnarna möjlighet att få höra henne berätta om sitt liv och sina funderingar. Det här är en otroligt modig liten människa som fått kämpa för att få vara den hon är, säger hon.
Ylva Bogegård hoppas att inget barn i framtiden ska behöva kämpa som Linnea för att få vara sig själv. Det har varit viktigt att göra dokumentären ur Linneas perspektiv och att hon fick berätta sin egen berättelse.
– Vi vuxna har en tendens att inte ta barn på allvar. Jag har gjort dokumentären av respekt för Linnea och alla andra barn som är i samma situation som hon, säger Ylva Bogegård.

I dokumentären berättar Linnea om sina insikter om att kroppen inte kommer förändras av sig själv till flicka och det konstiga med att byta om efter gymnastiken och inte känna sig hemma i något omklädningsrum. I programmet berättar hon hur hon lånade sin systers kläder till en början. Ylva Bogegård följer dessutom med på ett läkarbesök eftersom Linnea går på utredning för könskorrigering.
– Linnea är inte på något sätt ensam. Flera vänner, kollegor och andra jag mött under arbetet med dokumentären har själva någon i sin närhet som liksom Linnea inte känner sig hemma i sin egen kropp.

Dokumentären ”Jag känner mig som en tjej men är ju en kille” sänds i Sveriges Radio P4 den 17 oktober klockan 23.07 Du kan även höra den i appen Sveriges Radio Play :
eller via den här länken