Det är jubileum på jubileum i år. SLM fyller 40, Viking Bears 20, QX 20, RFSL 65 och så Positiva Gruppen som denna veckan firar 30 år.
Firandet inleddes med en föreställning på Boulevardteatern i onsdags där tal hölls och artister stod på scen. Och så fredag kväll, 18.00 till midnatt är det Öppet Hus i Posithiva Gruppens lokaler på Södermalm.
Under jubileumsveckan har dessutom föreningen lanserat kampanjen ”smittfri”
– Okunskapen om hiv är fortfarande stor i samhället och gamla föreställningar lever kvar, säger Thomas Winberg, ordförande för Posithiva Gruppen som står bakom kampanjen.
Det man fokuserar på är att det, trots behandling som leder till att hiv-positiva som följer den inte längre är smittbärande, finns så mycket rädsla och frödomar i samhället att få bärare av viruset inte vågar vara öppna.
– Det här vill vi ändra på. Vi lever idag med smittfri hiv, säger Winberg som själv har varit hivpositiv sedan 1990.
Kampanjen Smittfri presenterar tre personer som lever med en smittfri hiv och skall ta till det medel organisationen själva tror är den mest effektiva: information.
Med information vill man bryta stiga och fördomar.
Men fredag kväll är det fest som gäller för alla som kämpat med hiv och mot fördomar. Öppet hus betyder att alla som vill komma och fira är välkomna!
Kampanjen smittfri kan de som rör sig i kollektivtrafiken se veckan ut – eller gå in på kampanjens hemsida.