Det blir alltså Janet Leon som går i fotspåren av Alcazar, Marit Bergman och Lena Philipsson och gör Pridelåten. Senast vi såg Janet var då hon var med i Melodifestivalen 2013 och hon kom hon på en femteplats i deltävlingen i Skellefteå med låten Heartstrings.
– Pride står för något fantastiskt och jag känner mig ärad att få vara en del av det med något som jag kan bidra med, säger Janet Leon, som faktiskt redan gästat Stockholm Pride, 2009 då hon var aktuell i TV4-serien Made in Sweden.

Hur låter då årets Pridelåt?
New Colours är en modern poplåt som rymmer mycket glädje och känslor, säger Jörgen Elofsson, och tillägger:
– Det är fantastiskt kul att jobba med Janet Leon och hedrande att Stockholm Pride väljer att ha denna talangfulla artist till att göra den officiella låten för festivalen i år.

Undertecknad måste nog säga att det var ögonblicklig kärlek när jag hörde Pridelåten. New Colours är nämligen en snabb och driven poplåt med en schlagerlicious poprefräng och en snygg tonartshöjning. Jag, som aldrig riktigt fastnade för Heartstrings, tycker att versen precis som i Mello-låten är snyggt effektiv och modernt tuff. Men där Heartstrings gick bet med en småhackig refräng så prickar New Colours in en fullträff på den punkten. Den sitter som en smocka. Jag ska nog sticka ut hakan och säga att det här är en av de bästa Pridelåtar som tonsatt vår älskade festival och för första gången på länge kommer man kunna höra Pridelåten både under paraden och på dansgolven under festivalen. Super!

New Colours är skriven av Janet Leon, Jesper Jakobson, Lisa Desmond och Jörgen Elofsson. Låten är producerad av Jesper Jakobson och Christoffer Wikberg (Alina Devecerskis Flytta på dej!) och är mixad i USA av Jess Sutcliffe.