För motståndet stod AIF Barrikaden, ett division sex-lag som haft en stark period bakom sig, med omkring dussinet matcher utan förlust. Den första halvleken är malmöiterna också det bättre laget, och skapar en del vassa chanser framför allt då Snipers slarvar i uppspelsfasen. 0-0 står sig dock i halvtid.

I andra halvlek chockstartar Barrikaden med att göra 1-0 redan efter två minuter. Det målet blir dock en väckarklocka för Snipers som då kommer in i en mycket bra period. Laget gör också tre raka mål genom Mikael Forslin, Simon Öhrlin och Thor Asmundsson. Mot slutet reducerar motståndarna, men matchen slutar med seger 3-2 för Snipers.

Trots regn och bitande nordanvindar fanns en del intresse för matchen, dels från media och dels från dryga hundratalet i publiken. Även Fotbollssupportrar mot homofobi fanns representerade på åskådarplats.

Nästa träningsmatch för Snipers går av stapeln lördag den 12 april kl. 16.00 på Åkeshov. B-lagsserien startar sedan söndag den 13 april, en match som går på Stora Essingen. A-laget kliver in i seriespel först den 26 april.