EuroGames närmar sig och antalet anmälda inom de olika idrottsgrenarna överstiger nu 3000. Målet är satt till strax över 5000 anmälda deltagare och nu går man in i slutspurten.
En av de tävlingar som hålls under EuroGames är Stockholm Golf Championship. Tävlingen pågår i två dagar och omfattar 18 hål per dag. I tre klasser tävlas det liksom en bruttoklass där alla deltagare är med. Guld, silver och brons utdelas. Tävlingen arrangeras under ledning av Christer Shipley.
– Berätta Christer om varför du engagerat dig i golf-tävlingen?
– För mig kändes det som en självklarhet att engagera mig när EuroGames nu kommer till stan. Jag har tidigare själv deltagit i OutGames i Köpenhamn och GayGames i Köln. Där träffade jag vänner för livet och har otroligt härliga minnen från tävlingarna. Gemenskapen mellan oss som deltar och självklart även åskådarna är helt fantastiskt.
– Berätta mer om din egen golferfarenhet?
– Jag har spelat golf på svensk elitnivå och tror mig därmed veta en del vad som krävs för en lyckad golftävling. Att vi sedan kunde lägga tävlingen på Ågesta GK känns helt perfekt. Det är klubben jag växte upp på, och stödet som de nu visar i samband med tävlingen betyder otroligt mycket. Dessutom ligger banan bara 20 minuter från city med tåg eller tunnelbana.
– Vad är det som lockar med att spela golf?
– Det bästa med golf numera tycker jag är gemenskapen och att alla kan vara med, att man just kan mäta sig med varandra oavsett ålder, kön eller kunnande.
– För de av oss som inte deltar i själva tävlingen. Kan även vi vara på plats?
– Om man inte spelar själv så ska man absolut ta chansen och komma ut till golfklubben. Ågesta GK ligger nära sjön Magelungen där även rodd-tävlingarna kommer gå av stapeln. Det kommer finnas möjlighet att testa på golf för den oinvigde, sen är miljön helt fantastisk, så varför inte njuta av en trevlig lunch i restaurangen samtidigt. Tåg och tunnelbana tar en ut till arenorna.

Vill man veta mer om golfen eller helt enkelt anmäla sig så kan man göra det på EuroGames Stockholm golf