Vad? Hopes visning, s/s på temat ”Business and Pleasure” När? 17 augusti, 15.30 Var? Hotell Nortull Hur? 40 meter catwalk i ett kargt björklandskap

Sammanfattning:
Showen är inte lika väl sammanhållet som i våras – kläder, lokal och musik harmonierar inte alls. Hope vågar välja nya material och visar en mer synlig skräddarkonst än tidigare, men går i och med det nya utanför den stilrena nisch de hittills rört sig inom. Kollektionen för vår- sommar känns smal, lite tråkig och flera plagg har setts förut. Dock ett stort plus för väldigt snygga, stilsäkra accessoarer.


Hopes starkaste kort är accessoarerna: såväl herrväskor som damskor är stilsäkra och kreativt utformade.



En outfit som funkar. Jackan ovan är lite av ett måste. En positiv nyhet är rutmönstret, som vi inte sett Hope använda tidigare.


Något som sticker ut mer än rutmönstret är de skira tygerna och en mer synlig skräddarkonst. Hopes monokroma färgskala i blått, grått, naturvitt, khaki, indigo och svart finns kvar, men experimenteras med på nytt sätt som i den fantastiska klänningen ovan.


Nytänkandet kring tygval och skräddarkonst utgör en klar kontrast mot Hopes i regel rena, enkla snitt som outfiten ovan är ett exempel på.


Men så faller det. Ett undantag från regeln att Hopes accessoarer är fantastiska är de oversajsade fiskarmössorna. Klänningen till höger är även ett exempel på när nytänkandet kring mönster, tygval och skräddarkonst inte riktigt håller hela vägen.

Vi ser fram emot en mer inspirerande visning av höstmodet 2011.