Som en extra jul- och nyårspresent släpps nu Qruiser Mobile (mobile.qruiser.com) tätt efter QX Mobile. I denna vår första version kan du snabbt och enkelt logga in, läsa och skicka meddelanden och hitta medlemmar som befinner sig i närheten där du just nu är.
Via de nya surftelefonerna kan du välja att positionera dig genom att ange var du just nu befinner dig. Genom att välja att ange dina koordinater och godkänna att din telefon får ta del av den informationen, vet telefonen var du är, och du kan lista andra Qruisermedlemmar som befinner sig i närheten.
Dels listas medlemmar i närhetsordning enligt vilket stad och/eller stadsdel de på Qruiser angivit att de befinner sig, och så listas andra medlemmar som angett aktuella koordinaterna för sin telefon och befinner sig i din närhet. Av säkerhetsskäl görs dock ingen mer exakt positionering är 500 meter.
Varje gång du loggar in på Qruiser Mobile så kan du, om du vill, ange din telefons koordinater. När du loggar ut försvinner informationen och du ”syns” inte längre på den plats du är.
Funktionen fungerar för medlemmar på Qruiser som loggat in på sin sida.

Samma funktion används även via mobile.qx.se/gaymap så att du kan hitta var närmsta gayställe ligger och samtidigt få utmärkt på kartan var du själv befinner dig och enkelt kan hitta rätt. Även här måste du varje gång du surfar in på mobile.qx.se/gaymap såklart först godkänna att din mobil får hämta hem koordinater för var du just nu befinner dig.

Via mobile.qx.se kan du även följa delar av nyhetsflödet på QX.se i mobil version.
QX Mobile är här

Detta är första versionen Qruiser Mobile och QX Mobile med GayMap och vi tar gärna emot tips och förslag på hur mobilversionerna skall utvecklas vidare så att de både kan vara enkla och snabba samtidigt som de innehåller det absolut viktigaste! Mejla dessa till [email protected]

De fulla versionerna av såväl QX, GayMap som Qruiser kan du självklart också surfa på via din mobiltelefon, men de innehåller mycket mer information vilket gör att de går lite långsammare och kan bli dyrare i telefonavgifter.

Qruiser Mobile och QX Mobile är gratis tjänster, men tänk på att din mobiloperatör tar ut sina kostnader för datatrafiken. Se över ditt mobilabonnemang så att du vet vad det kostar! Väljer du att använda telefonen ofta för mobilt surfande erbjuder de flesta telefonbolagen olika fasta avgifter. Är du utomlands så är det smart att söka upp en Internet HotSpot där du kan logga in med din mobil.