Inspirationen till Queernördarna kom från ungdomsförbundet Sveroks satsning Proud & Nerdy.
– Vi ville skapa något som var som Proud & Nerdy även när det inte var Pride, det blev Queernördarna. Med våra events jobbar vi för att skapa en rolig och trygg miljö där alla queera nördar känner sig välkomna, säger Queernördarnas ordförande Gabrielle de Bourg.

Gabrielle beskriver sig själv som en bisexuell transkvinna men framförallt som en nörd.
– Jag ägnar nästan all min vakna tid åt mina nördhobbys så som Star Wars, Fallout, TV-spel, brädspel och min stora passion rollspel och Call of Cthulhu.

Men du behöver inte ha en lika lång ”nördlista” för att vara välkommen på ett event.
– En Queernörd är vad det låter som, en person som ser sig själv som en nörd men som också ser sig som queer. Med allt vad det innebär inom hbtq-paraplyet, du kan vara homo, bi, trans, pan, queer, asexuell eller en ”ally” som vill engagera sig. Vi jobbar mycket med inkludering både vad gäller läggning och identiteter till vad man har för nörd-fandoms.

Queernördarna sluter upp tillsammans varje fredag på jämna veckor. Inför varje träff lägger de ut ett Facebook-event och postar i QX Gaymap.
– Man behöver inte vara medlem för att komma utan det går bra att bara droppa in. Känslan är som ett mini-spelkonvent. Folk kommer dit med olika spel som de vill spela och försöker hitta lite olika grupper. Vi kan ha ett gäng som spelar Pokémon i soffan, brädspelare i ett rum, Magic vid fikabordet och rollspelare i ett mörkt rum. Det är ett fantastiskt sätt att träffa likasinnade, säger Gabrielle.

Nästa träff är nu på fredag den 10 februari på Sveroks Stockholms Kansli i Kristineberg. Då ska de också hålla sitt årsmöte för 2017.