Straighta män attraheras mer av andra män när de druckit alkohol. Det visar en studie som The Journal of Social Psychology gjort. Fältstudien bygger på att 83 personer, som just kommit ut från olika barer i amerikanska Midwestern, visades klipp på personer i en bar. Utifrån detta fick de frågor  på allt ifrån om de ville bjuda dem på en drink till att om de skulle kunna tänka sig att ha sex med dem.
Detta gav utfallet att både män och kvinnor visade sig vara mer öppna till att ha sex med olika partners, men också att män i synnerhet uttryckte en lust om att vilja ha sex med personer av samma kön.

Ju mer alkoholpåverkade männen var desto större blev suget på andra män. De som dragit i sig över tio alkoholhaltiga drycker var till och med lika villiga att ligga med män som med kvinnor!

Och undersökningens utfall ligger rätt i tiden. Två andra undersökningar, båda amerikanska, visar att sexuellt experimenterande ligger helt rätt i tiden. De som haft sex med någon av samma kön har ökat både i mans- och kvinnokategorin. Mellan 1990 och 2014 har antalet människor som haft sexuella kontakter med samma kön ökat från 4.5% till 8.2% i mansgruppen, och från 3.6% till 8.7% i kvinnogruppen.