Stephens-Davidowitz har skrivit boken Everebody Lies där han presenterar resultatet av hans omfattande granskning av porrsökord och Googlesökningar i USA.

I USA uppskattas 3 procent av alla män vara homosexuella, men enligt deras porrsökningar visar det att hela 5 procent konsumerar bögporr.

– Det är tydligt att många homosexuella män väljer att stanna kvar i garderoben. Framförallt på platser där det är svårare att vara öppet gay. I Mississippi säger långt färre män att de är homosexuella än i New York där det är öppnare. Men antalet män som söker efter gayporr på internet är lika många överallt, säger Stephens-Davidowitz till Vox.

I boken presenterar han också de vanligaste frågorna från kvinnor som är gifta med män.

”Större chans att din man döljer alkoholism än homosexualitet”

– Det är åtta gånger vanligare att kvinnor frågar Google om deras män är gay än att de frågar om de är alkoholister, och tio gånger vanligare att de frågar om han är gay än om han är deprimerad. Dessa sökningar är vanligast i den djupa södern, där min forskning också visar att fler homosexuella män lever i heterosexuella äktenskap.

I intervjun vill han passa på att lugna alla gifta heterosexuella kvinnor. Det är nämligen mycket troligare att deras män döljer alkoholism och depression än att de döljer en homosexuell läggning.

– 98 procent av kvinnors äkta makar är faktiskt heterosexuella. Tro mig, säger Stephens-Davidowitz till Vox.