I söndags omkom den israeliske popstjärnan och regnbågsaktivisten Amir Fryser Guttman i semesterorten Atlit i Israel. Amir var på stranden när hans nioåriga systerdotter Shachar plötsligt började sprattla i vattnet varpå popstjärnan gav sig ut för att rädda henne. Han lyckades få med sig henne in till stranden, men väl där föll han ihop. Han dödförklarades sedan på sjukhuset.

Amir Freyser Guttman slog igenom i pojkbandet High5 innan han framgångsrikt satsade på en solokarriär. Tidigare i år hade han fått en felaktig cancerdiagnos och var i helgen på stranden för att fira detta med sin man och deras lilla son.

Guttman var en av de första homosexuella kändisarna i Israel och hans bröllop med pojkvännen Yanay var en stor nyhet i Israel. Bröllopet blev en viktig symbol för samkönade äktenskap i Israel. Amir Fryser Guttman var dessutom engagerad i kampen för samkönade par att skaffa barn. När den israeliska regeringen tidigare i juli fastslog att man skulle prioritera straighta par som vill adoptera sa Guttman att beslutet var en förolämpning mot par som han och hans partner som lyckats adoptera en liten son.