De har varit ett par i snart 30 år och under den tiden har de redan hunnit rädda över 10 000 hundar. Just nu bor 71 tidigare hemlösa hundar i deras hus i South Carolina.

– Jag känner inte till något annat hundhem som låter hundarna bo fritt i hemmet så som vi gör. Människozonen är begränsad till vår dubbelsäng, säger Danny.

Båda två har älskat djur sen barnsben. Danny minns hur han som liten älskade att gå och fiska, trots att han inte hade hjärta att sätta på mask på kroken.

– Om vi båda inte hade varit lika passionerade för djur så hade det aldrig gått.

När den förödande orkanen Katrina slog till mot USA och skapade massiv översvämning i miljonstaden New Orleans bestämde sig paret för att ta sitt engagemang till en helt ny nivå.

– Vi möttes av hemska bilder på TV av hundar som simmade runt. Ingen fick ta med sig sin hund när de blev räddade, alla tvingades lämna sina husdjur. Då bestämde vi oss för att försöka hjälpa hundarna.

De lyckades rädda över 600 kvarlämnade hundar från orkanen. Alla bodde hemma hos paret tills de hittat tillbaka till sina ägare eller nya permanenta adoptivföräldrar. I samband med den stora räddningsinsatsen startade de också sin hundräddningsfirma Danny & Rons Rescue – Adopt and dreams come true.

Kan inte sluta rädda hundar

Även om det ibland blir svårt att leva i ett hus fyllt av hundar så är det inte ett alternativ att sluta.

– Vi kan få hundra mejl om dagen från olika hundstall som har hundar som behöver vår hjälp. Vi kan inte sluta med det här.

– En av de mest ansträngande sakerna med att rädda hundar är att oroa sig för vart pengarna ska komma från. Ibland frågar man sig själv hur det skulle vara att leva som en vanlig människa.

Förhoppningsvis kommer hundarna, Ron och Danny snart leva ett ekonomiskt tryggare liv då en dokumentärfilm om deras verksamhet släpps. Det är ett projekt som finansierar med crowdfunding och har därför inget release datum. Men redan nu finns en trailer ute.

Klicka här för en titt in i Ron och Dannys vardag. OBS! Varning för sötchock!