För Pride-besökare är Koloni välkänt efter att de under flera år, senast i år, varit på plats i Pride park. Deras riktiga hem är annars på en vacker gård i Saltsjö Duvnäs strax utanför Stockholm. Den 3 oktober slår man igen för säsongen och ägaren Jonas Sandström tar sig några hundra mil söderut till sina två gästhus i Kapstaden.
Men fram tills dess är det öppet på ett av Stockholms charmigaste café och restaurang placerad i en konst-stinn miljö på Kajsa och Olle Nymans gård.
Fram till stängningsdags för säsongen visas Sigrid Sandströms konst av Kajsa och Olle Nymans Kulturstiftelse. Och förutom Sandströms utställning kan den kulturintresserade dessutom besöka Olle Nymans ateljéer och konstnärshem.
Till Koloni tar man sig enklast med Saltsjöbanan från Slussen till station Saltsjö Duvnäs och går därefter utmed vattnet några meter. Vid varm sol finns uteplatser och om det duggar kan man sitta inomhus för att fika eller äta en lunch och middag med till exempel ett glas vin.
Även om sommaren sjunger på sista versen så finns det tid kvar att spendera några timmar i en avslappnad och vacker omgivning.
Och när så snön kommer dukar Koloni upp men julbord. För de som inte dragit söderöver för att spendera några veckor i den sydafrikanska solen!


Jonas Sandströms gästhus i Kapstaden: