För drygt en vecka sedan vann demokraten Doug Jones det viktiga fyllnadsvalet till den amerikanska senaten i Alabama, USA. Det var första gången på 25 år som en demokrat vann i sydstaten.

Förloraren Roy Moore ansågs ha en mycket god chans att vinna i det republikanska fästet. Att han förlorade beror sannolikt på ett flertal anklagelser om sexuella övergrepp mot unga och minderåriga kvinnor.

Han gick till val med sina konservativa värderingar och beskriver sig som evangelikal kristen. Tidigare har han bland annat sagt att ”homosexuellt beteende borde vara olagligt”.

Att Doug Jones vann klassades som en stor förlust för president Donald Trump som gett sitt fulla stöd till Moore.

Sonen kommer ut

Doug Jones son Carson Jones, 22, väljer nu att öppna upp om sin läggning. I en intervju i med tidningen Into berättar han om stödet från pappan och hur det var att komma ut i sydstaten.

Det var efter sista året av high school som han bestämde sig för att vara öppen med sina känslor. Han skrev ett ”komma ut”-inlägg på sin blogg och sms:ade till sina föräldrar att de skulle läsa det på en gång.

– Deras svar var snabbt och enkelt ”vi älskar dig”.

Att han inte berättat innan var på grund av den konservativa småstadsmentaliteten i hemstaden Mountain Brook.

– Det var inget ställe som jag kände mig bekväm att komma ut i. Jag kan bara komma på en person som var ute i min årskurs, säger han.

Jobbar som elefanskötare

Carson arbetar nu som elefantskötare på ett zoo vilket har varit hans dröm sedan han var bara 13 år gammal.

– Under mina skolår gjorde jag 6 000 volontärtimmar på Birmingham Zoo. Att sköta om djur är min kärlek i livet, det är nästan en besatthet.

Till en början hade han svårt att hitta sin plats i hbtq-communityt i den konservativa delstaten, men hans föräldrar har alltid funnits där för att ge honom stöd.

– Det blir bättre och bättre. Man måste våga tro på det. Och efter min pappas valresultat tror jag inte bara på det, jag känner det, säger han.

chicago I miss you #chicago #vacation #whenzookeeperstravel #dapperzookeeper #milleniumpark

A post shared by Carson Jones (@thedapperzookeeper) on