Jag har handlat, värmt och smakat ett 10-tal olika pizzor och här har ni de som jag hissar och dissar. Gemensamt för alla är att det är smidigt och enkelt att tillaga dem. Ugnen ska vara på 220 grader och enklast är att lägga pizzan på en plåt med ett bakpapper under så blir det inget kladd. Mellan 11-14 minuter i ugnen gäller för samtliga. Jag åt mig igenom ett 10-tal olika pizzor från ett flertal leverantörer och det blev små detaljer som avgjorde. Generellt så tycker jag att de håller bra kvalitet och det är ju också en smaksak hur man vill ha kanter och fyllning och så vidare.

Min topp 3:

1. Dr. Oetker, Pizza Traditionale, Spenat & Ricotta. 405g. Pris 27,50
Väldigt god deg, ej torra kanter, smakrik och ”fluffig”

2. Paolos, Pizza Pesto, 420g. Pris 35,90
En stark andra plats med den bästa fyllningen av alla, mycket smak. Här var det kanterna som drog ner lite på betyget, blev lite hårda.

3. Grandiosa Surdergspizza, Mozzarella, Pesto & Parmesan, 380g. Pris 36,50
Även denna får lite hårda kanter men den är god och med en bra fyllning. Extra plus för osten som medföljer att strö över när man tagit ut den ur ugnen.

Mina bottennapp:

1. Monte Castello pizza Margherita, 300g. Pris 10,90
Trots det låga priset (billigast av de som jag testade) håller den inte måttet. Bra deg, men blir för mycket bröd kontra fyllning. Inte mycket smak.

2. Fria Margherita 360g. Pris 24,90
Utseendemässigt såg den bra ut men smaken fanns inte där och den blev nästan lite ”gratängaktig” i sin konsistens. Plus för att den är både gluten och laktosfri.

Jag vill avslutningsvis slå ett slag för den hemgjorda pizzan som kan varieras i oändlighet och blir prisvärd för du kan ta det som finns hemma i kylen och den där ostkanten som ändå slängs. Om du dessutom gör din egna deg blir det absolut den mest plånboksvänliga pizzan av dem alla.