Australien sa ja och Ryan gjorde detsamma!

Mitt i en debatt om samkönade äktenskap i det australiensiska parlamentet hände det oväntade. Ledamoten Tim Wilson höll ett tårdrypande tal tillägnad sin pojkvän på åskådarplatsen.

I slutet av talet blickar han upp och ställer den magiska frågan.

– Nu finns det bara en sak kvar att göra. Ryan Patrick Bogler, vill du gifta dig med mig?

Ryan ler från öra till öra och svarar som tur är ja.

Det här underbara frieriet vill vi se om och om igen!

 

Den första samkönade adoptionen i Sverige

Familjen på bilden är inte samma som i texten!

Sveriges första internationella adoption av ett samkönat par utan kopplingar till landet genomfördes under sommaren 2017. Det har varit lagligt sedan 2003 men har inte kunnat genomföras på grund av att adoptionscentrum inte samarbetat med länder som tillåter samkönade par att adoptera.

Tack vare att Colombia nu har en könsneutral definition av adoptionspar kunde adoptionen genomföras.

Tidigare har barn adopterats internationellt, men då har det gått igenom på grund av att en eller båda föräldrarna har personliga kopplingar till landet.

Den historiska regnbågsfamiljen är ännu okänd, men vi hoppas såklart att de njuter i bebisbubblan!

Bögparet blev pappor – och Trystan födde barnet

Regnbågsfamiljen från Oregon, USA, med bögparet Biff och Trystan i spetsen fick sitt tredje barn och sitt första biologiska. Tidigare var de adoptivpappor till en son och en dotter.

Tack vara att Trystan har kvar äggstockar och livmoder efter sin könsbekräftande behandling kom den lilla pojken Leo till världen i augusti.

Grattis till fina familjen!

 

Första samkönade bröllopet mellan en död och en levande

Ett postumbröllop är när en levande gifter sig med en redan avliden person. Det är en gammal tradition i Frankrike och är endast lagligt med den sittande presidentens godkännande.

I slutet av maj vigdes den levande Etienne Cardiles med avlidna polispojkvän Xavier Jugelé. Xavier mördades i terrorattacken på Champs-Élysées i april.

Frankrikes före detta president François Hollande och Paris borgmästare Anne Hidalgo närvarade på ceremonin då Xavier också dubbades till riddare.

Under minnesstunden för Xavier höll hans nu nyblivna make ett djupt rörande tal.

 

Fotbollsstjärnan Robbie Rogers och Greg Berlanti gifte sig!

De urtjusiga paret hade redan sonen Caleb tillsammans. I början av december gifte de sig i en underbar utomhusceremoni i Malibu, Kalifornien.

– Att gifta mig med mannen jag älskar framför alla jag håller kär var ingenting som jag trodde var möjligt när jag var yngre, skrev Robbie om bröllopet.

– Att gifta mig med dig och bli pappa till vår son är de två bästa besluten jag någonsin fattat, kontrade Greg.

Lauren och Amy var först att vigas i Australien!

Paret skrevs in i historieböckerna som det första samkönade paret att gifta sig i Australien. Att just de hann först beror på att Australien vanligtvis har en väntetid på 30 dagar från ansökan om vigselbevis tills bröllopet kan inträffa. Men Laruen och Amy fick dispens från väntetid så att deras långväga släkt kunde närvara.

Hurra för dem och kärleken!