Sommaren är för de flesta förknippad med en del ledighet från den inrutade vardagen och med denna kommer också lite förändrade matvanor. Min grillkvot har jag verkligen fyllt med råge denna sommar och jag hoppas detsamma gäller för er del. Och jag saknar redan mina långa och sköna frukostar på terrassen. Ingen stress, ingen tid att passa – mina sommarfrukostar gav mig egentid och jag kunde läsa all delar i morgontidningen hur länge jag ville.
Frukosten blev också utökad, det fanns ju tid att göra allt det där man inte hinner på vardagen när tiden blir det som får avgöra innehållet på frukostbrickan. Fånga dagen i all ära men jag gillar att även fånga morgonen.

Ingen har väl missat att frukosten är ett av de viktigaste målen på dagen så varför inte göra den till en njutning och variera den beroende på hur din dag ser ut eller var du befinner dig. Lite ”vardagslyx” kan förgylla det mesta. Och börjar man en dag lite lyxigt så brukar det hålla i sig. Befinner du dig till exempel på resande fot är mitt tips att stiga upp lite tidigare än vad du kanske hade tänkt. Varför det? Hotellfrukost är ju verkligen vardagslyx och har du en kvart extra så hinner du både med äggröran och pannkakorna.
Om du inte är ute och reser kan du unna dig en hotellfrukost i alla fall. På de flesta hotell kan du betala för att enbart äta deras frukost även om du inte har bott över. Varför inte överraska din partner med att lägga en lapp på kudden där du helt enkelt bjuder in till en frukost på hotell en tisdagsmorgon?

Är du singel? Ta den där dejten som ni inte har fått till, föreslå en frukost ihop. Ett utmärkt sätt att ses på och är det mitt i veckan ska båda med största sannolikhet vidare till jobb eller skola. Ett naturligt avslut om dejten inte levde upp till förväntningarna…
Även hemma kan det ibland vara värt att stiga upp en stund tidigare och springa iväg till affären eller bagaren och köpa nya frallor eller ett gott bröd. Är kudden för skön och osten har störtloppsbacke så gå till bageriet och köp en frukostmacka.
Min vardagslyx i höst kommer att vara nybakat bröd – så överambitiöst tänker ni säkert – men det är inte jag som ska baka utan min nyinköpta bakmaskin! Den inköptes på Gekås i Ullared i somras och hur mycket 90-tal det än är så bara älskar jag den. Tänk er själva att vakna till doften av nybakat bröd, kan det bli en bättre morgon?
Klockan är inte så mycket men nu ska jag lägga mig så att det snart blir morgon och jag kan få äta min frukost, hur den blir imorgon har jag inte bestämt ännu.