Den brittiska organisationen HERO (Health Equality and Rights Organization) har frågat 961 homosexuella män om deras sex- och relationsliv. 52 procent av gaykillarna svarade att de har varit otrogna och hela 45 procent sa att deras partner aldrig fått reda på det.

– Undersökningen har gjort det tydligt för oss att många homosexuella män begår samma typ av misstag när det kommer till kommunikation, tillit och gränsdragning i sina förhållande, säger HERO:s ordförande Ian Howley till Gay Star News och fortsätter:

– Det är ett stort problem att gaykillar inte vågar prata med varandra om hur de vill ha det sexuellt.

– Jag har själv träffat många gaypar som är perfekta för varandra känslomässigt, men på ett sexuellt plan fungerar det inte. Då väljer en eller båda att vara otrogna istället för att arbeta på sexlivet tillsammans, vilket slutligen leder till en separation.

Vidare säger Howley att många homosexuella män måste bli bättre på att vårda sina förhållanden.

– Om du har tur nog att hitta någon som du bryr dig om, som tillfredställer dig känslomässigt, fysiskt och behandlar dig med respekt så måste du vara villig att arbeta på förhållandet. Att låta en relation gå sönder på grund av sex är löjligt. Det bästa är att arbeta tillsammans för att utforska alternativ som fungerar för er och upprätthåller ett sunt förhållande, säger han.

Så svarade gaykillarna

  • 58% svarade att de någon gång blivit bedragna.
  • 52% svarade att de varit otrogna.
  • 45% av de som varit otrogna sa att deras partner aldrig fick reda på det.
  • 40% av de som var i ett öppet förhållande sa att de har brutit mot reglerna.
  • 17% fick HIV eller en könsjukdom av en person som inte var deras partner.
  • 60% fortsatte att ha oskyddat sex med sin partner efter de smittats.