LOVE IS IN THE AIR
Att dra utomlands för en stadsweekend är knappast en lyxgrej längre. För under tusenlappen får man numer en T&R-resa till städer som Amsterdam, Barcelona. Budapest, Madrid och Milano, allt med lågprisfavoriten Norwegian. Skippa sedan dyra hotell och satsa på ett mysigt airbnb-boende där du kan uppvakta din älskade personligt och ge er båda lite mer rymlighet än att behöva trängas på små utrymmen.

SLOTT SÅ FLOTT
I Görvälns slott från 1673 har Maria & Johan Eklund skapat ett boutiquehotell vid Mälaren med 45 häftiga hotellrum som inte ber om ursäkt för sig. ”All In” med ett kryddmått av ”Over-the-Top” med sköna sängar och sängkläder, lyxiga skönhetsvårdsprodukter, platt-TV och trådlöst internet. Restaurangen, Galleriet, serverar (främst) närproducerad mat och dryck i världsklass. Ja, ni hör, detta är stället man tar hjärtat till. gorvalnsslott.se

LOVE IS BLIND
Är kärleken blind? Ja, i det här fallet är den det. Osynlig Utställning i Frihamnen, Stockholm, får er att förstå hur det är att leva med en synskada. Här får du känna på hur det känns att leva utan syn och därmed upptäcka hur andra sinnen förstärks. Blinda eller synskadade guidar er genom en utställning som visar en synskadad persons vardag.

PUT A LITTLE LOVE IN IT
Swing by Golfbaren på Surbrunnsgatan 46 i Stockholm kombineras minigolf med mat och dryck inspirerad av det amerikanska 30-talet, då minigolfen föddes. Menyn är härligt americano med favoriter som Lobster roll och cocktailsen ljuvliga. Helt klart ett charmigt sätt att fira Valentines day på.


ETT HOPP FÖR KÄRLEKEN
Är att sitta på en romantiska middag i flera timmar ingenting för dig? Gillar du och partnern att röra på er? Well dåså! Bege er till trampolinparkerna Jump, två studsmattefyllda aktivitetscenter i Malmö och Örebro som får kärleken att flyga högt. Efter en timmes studs för 149 kr.

TOM I BOLLEN
Låt hela dagen färgas av Tom of Finland! Börja dagen med en bastu på ett av stadens badhus (om du inte har en egen), ät karelska piroger och se sedan filmen om den finske läderikonen som nu finns att streama och ladda hem, och avsluta dagen med lite ToF-vodka som säljs på Systembolaget (beställningsvara).

IN VINO VERITAS
Gillar ni vin? Fråga vänner och kollegor om vintips under 100-lappen. Sedan köper ni hem flaskorna och testar vinet ihop. Mysig och relativt billig aktivitet som dessutom gör att ni kanske hittar en framtida favoritvin. Vi vill slå ett slag för röda ekologiska favoriten Zensa Primitivo, 95 kr och art.nr 73966. Kostar billigt men smakar dyrt!

KALORI SCHMALORI
Ni har tränat duktigt sedan nyår, så nu kan ni ta en day off och skippa kaloritänk. Gå till stans konditori/bagare och köp hem en box med ett par bakelser som ni andäktigt delar. Bor ni i Stockholmsområdet rekommenderar vi verkligen ett besök på Mr Cake där de säljer nachosemlan! Doppa semmelbullebitar i grädde och mandelmassa och njut.