I Orlando, Florida har två män gripits misstänkta för inbrott, stöld och försök till mordbrand.

Polis tillkallades till den rökfyllda bostaden natten till onsdag. Brottsoffret som klarade sig utan skador misstänkte att det rörde sig om ett inbrott eftersom en av husets övervakningskameror var övertäckta med en handduk och larmade polis, rapporterar Click Orlando.

Polisen hittade gasspisen påslagen och en gryta tomatsås. Intill lågan hade en kökshandduk placerats. Teorin är att de dumpade expojkvännerna ska ha försökt att få branden att se ut som en olyckshändelse.

– De försökte få det att se ut som att jag hade lämnat spisen på. Men vem går upp mitt i natten för att laga spagetti? säger brottsoffret.

När polisen grep de två expojkvännerna var de utklädda till tjurar och nekade till brott. Men i bagageutrymmet till en av de misstänktas bil hittades en öppnad burk pastasås.

Brottsoffret ställer sig frågande till motivet bakom brottet i en kommentar till Click Orlando när han minns en av expojkvännerna.

– Relationen höll bara i en vecka. Sen lät jag honom använda min bil i fyra månader. Kan han vara arg för det? Eller så kanske han är arg för att jag gav honom 150 dollar för att fixa sina tänder, säger han.