Två flator som inte hittade varandra i botten av chipspåsen är Thea Bronx och Andrianna Wängström. De träningstokiga flatparet älskar rörelse så mycket att de packade sina väskor och flyttade till Fuerteventura där de jobbar med träningsresor på Playitas Resort.

– Jag har alltid varit i bra form. I grunden är jag dansare och under gymnasiet tog jag en instruktörsutbildning och började jobba med det. Träning har alltid funnits i mig och varit en väldigt stor passion, säger Thea.

Om Theas naturkraft är vattenfall med specialistområden som dans, yoga flow och pilates så är Andrianna mer en vulkan.

Thea: Du är mer råstark och explosiv! Vi är i exakt samma form men den visar sig på väldigt olika sätt. 

Andrianna: Jag skulle till exempel aldrig få för mig att springa tre kilometer. Jag vill vara på plats.

Ni lär knappast lyfta på ögonbrynen av att läsa att de träffades på gymmet, under ett träningspass som Andrianna höll i. Thea tyckte den bitiga brunetten var ”så himla snygg och cool” men fick gå ifrån passet och känna sig dissad.

Andrianna: Det var jättesvårt att inte titta på dig, men jag tänkte: ”Shit! Jag kan ju inte bara titta på en person genom hela den här klassen”. Så därför tittade jag på alla andra utom dig.

Men hon plockade ihop sitt skadeskjutna ego och gjorde det klassiska kärlekstestet – hon skickade en friend request.

Thea: Jag väntade för att se hur snabbt du skulle acceptera. Det tog knappt tre sekunder.

Så det var kärlek vid första träningspasset?

Thea: Jag tror inte att vi fattade det, vi är ganska tröga.

Andrianna: Det var nog mer att man tänkte ”Gud vilken intressant person”. Sen började vi jobba på samma gymkedja och det var lätt att umgås med varandra. Vi började inte dejta förens ett halvår efter det första träningspasset.

Jag frågar om de hade kunnat falla för någon vars idé av träning är E-sport och matvanor är Onlinepizza. Andrianna svarar snabbt nej. Thea säger samma sak fast invirat i ett snällare och längre resonemang. Och det kanske inte är så konstigt att ens partner måste vara likasinnad. Hela deras gemensamma framtidsdröm handlar ju om just träning.

Andrianna: Vi har så mycket passion och tillsammans sitter vi på mycket kompetens och utbildningar. Därför ska vi starta upp ett eget träningsföretag – Bronx Experience.

Vi kommer börja med att anordna gruppträningsresor. Jag, Thea och en till tränare tar våra gäster genom en jättehärlig träningsvecka där fokus ligger i glädje och gemenskap. Sen kommer vi se till att man tar med sig kunskapen hem. Man ska inte komma och träna en vecka för att sedan åka hem utan att ha en aning om hur man har gjort det.

Thea: Vi ser så mycket fram emot det här. För mig är det verkligen guldvärt att vi få skapa något ihop på det här sättet. Att få göra det jag brinner för tillsammans med den som jag älskar mest i hela världen – jag trodde inte att det fanns.

Jag undrar om det spelar någon roll för deras yrke att de gör det tillsammans, som ett par. Och det gör det. De berättar att det inte är ovanligt att de får beröm ”för allt de gör tillsammans, och så öppet”.

Thea: Vi har många gaypar som åker hit på träningsresa, framförallt tjejer med deras härliga barn. Jag hoppas att de inspireras av oss och hur vi lever för jag inspireras verkligen av att se dem. Över att de har skapat sin egen lilla familj och åker iväg på en träningsresa.

Hur bra på träning tycker ni vi är i hbtq-communityt överlag?

Andrianna: Min personliga åsikt är väl att pojkarna tar hand om sig själva lite bättre än vad flickorna gör. Men vi är nog rätt bra på att ta hand om oss själva överlag, vilket kanske mest hör ihop med Sverige. Fan vad vi svenskar är bra på hälsa om man jämför med andra länder.

Hur ser en vanlig dag ut för er som instruktörer?  

Thea: Vi håller mellan två till fem gruppass om dagen inom de områden vi är bäst på, jag gör till exempel de lite mjukare passen. Sen kan vi hålla i fotboll- eller volleybollturneringar, cykelturer eller kanske hjälpa till på gymmet. Under skollov kommer det mycket barnfamiljer och då fixar vi aktiviteter till dem. Sen tränar man själv så man håller sig i form och orkar.

Så ni tränar alltså minst fem timmar om dagen?

Andrianna: Vi är ju lite i rörelse hela tiden. Men när jag instruerar ett pass så är jag ju inte aktiv hela tiden, utan jag går runt och peppar. Så tro inte att vi tränar åtta timmar om dagen.

Thea: Jo skriv att vi gör det! Det låter ju så himla bra.

Håll koll på Thea och Andriannas framfart här!