Amazon får kritik i sociala medier efter att ha börjat sälja pins för Straight Pride. Nätjätten säljer  ”Straight Heterosexual Pride Wavy Gold Plated Flag Pin Badge” för 4,50 brittiska pund åt ett företag som heter 100 Flags, vilket producerar såväl regnbågsflaggor som olika pins. Att Amazon väljer att saluföra Straight pride-flaggan får företagets kunder att rasa.

– Detta är riktigt vidrigt och homofobiskt, twittrar en besökare. En annan skriver: Som straight skulle jag vilja be om ursäkt för den här styggelsen.
Andra twittrare sågar flaggans bleka uppenbarelse och tycker det ser ut som såväl bacon som en sminkpalett.

Aldrig hört talas om Straight pride? Well, det har knappast blivit en succé. Det hela startade i Storbritiannien 2013 i ett försök att stoppa samkönade äktenskap i England och Wales. Straight Prides paroll löd: ”Att vara straight är inte lätt på något sätt i vårt samhälle. Straighta anklagas varje dag för att vara politiskt inkorrekta. Vi måste ha Straight Pride för att hävda att heterosexualitet är den naturliga vägen. Vi måste krossa gayagendan. Om gays kan få sin vilja fram så kan normala människor det också.”
Idén verkar dock inte ha tagit någon som helst fart. Samkönade äktenskap stoppades inte i varken England eller Wales. Och 2015 försökte bloggaren och konstnären Anthony Rebello att arrangera en Straight Pride-marsch i Seattle.
En person dök upp och tågade med Rebello.